2019-10-03 21:47:04
Φωτογραφία για Τζόνσον: Το νέο μας σχέδιο για το Brexit είναι ένας «συμβιβασμός»
«Το νέο μας σχέδιο για το Brexit είναι ένας «συμβιβασμός» και δείχνει την προθυμία της

κυβέρνησης να επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων και κάλεσε την ΕΕ να πράξει το ίδιο.

«Τα σχέδιά μου δεν θα απαιτούσαν την κατασκευή οποιασδήποτε νέας τελωνειακής υποδομής», έσπευσε να διευκρινίσει, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για το εναλλακτικό σχέδιό του που αφορά τα ιρλανδικά σύνορα.

Ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επιδείξει «μεγάλη ευελιξία».

«Εάν οι Ευρωπαίοι γείτονές μας επιλέξουν να μην επιδείξουν την αντίστοιχη προθυμία για την επίτευξη συμφωνίας, τότε θα πρέπει να αποχωρήσουμε στις 31 Οκτωβρίου χωρίς συμφωνία και είμαστε έτοιμοι να το πράξουμε», πρόσθεσε.

Μετά την ανακοίνωση του Δουβλίνου ότι θεωρεί ανεφάρμοστες τις προτάσεις του Τζόνσον, ο Ίαν Μπλακφορντ, ηγέτης του SNP (Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας) στο Ουέστμινστερ κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος.

Δήλωσε ότι τα σχέδια του Τζόνσον είναι ανεφάρμοστα, απαράδεκτα και ανεπιθύμητα και πρόσθεσε ότι, εάν η βουλή της Βόρειας Ιρλανδίας ασκήσει βέτο στο νέο σχέδιο του Brexit, η Σκωτία θα κάνει ακριβώς το ίδιο.

«Η Σκωτία δεν ψήφισε υπέρ του Brexit», τόνισε ο Μπλάκφορντ υποστηρίζοντας ότι, εάν ο Μπόρις Τζόνσον δεν ζητήσει παράταση από τους Ευρωπαίους σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι την 19η Οκτωβρίου, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ