2019-10-07 12:45:25
Φωτογραφία για Τσικουδιά - Τσίπουρο: Σε τιμή… φιάλης ουίσκι - Φόβος για κυρώσεις λόγω φορολογίας
Εκτός από τον προϋπολογισμό και το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Χρήστος Σταϊκούρας ασχολείται και με… το τσίπουρο και την τσικουδιά.

Έστειλε επιστολή στην Κομισιόν με την οποία ζητά να παραταθεί για δύο χρόνια το καθεστώς μειωμένης φορολογίας στο τσίπουρο και την τσικουδιά και να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που καλεί την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο, καθώς διαφορετικά θα της επιβληθούν κυρώσεις.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει μόνιμη βιώσιμη και αποδεκτή λύση στο πρόβλημα δηλώνει ο Υφυπουργός Οικονομικών και αρμόδιο για τα φορολογικά θέματα Απόστολος Βεσυρόπουλος, καθώς όπως λέει ο ίδιος η εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου θα είναι καταστροφική για τους συστηματικούς, αλλά και για τους μικρούς αποσταγματοποιούς τσίπουρου και τσικουδιάς.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» στην περίπτωση αύξησης κατά 50% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο τσίπουρο και την τσικουδιά μία φιάλη θα κοστίσει όσο περίπου πωλείται ένα μπουκάλι ουίσκι στα ράφια των σουπερμάρκετ. Η τιμή της φιάλης των 700ml θα αυξηθεί κατά 4-5 ευρώ.

http://www.topontiki.gr/article/344378/tsikoydia-tsipoyro-se-timi-fialis-oyiski-fovos-gia-kyroseis-logo-forologias
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ