2019-10-07 13:00:08
Φωτογραφία για Β Κασάπης : Το αντίδοτο στην κρίση είναι η εντατική δουλειά
Η Ροδίτικη επιχείρηση ενοικιάσεων αυτοκινήτων Drive έχει ανοίξει τα φτερά της και επεκτάθηκε εκτός Ρόδου. Χωρίς τυμπανοκρουσίες αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά. Πρόκειται για την εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων που δημιούργησε ο κ. Βασίλης Κασάπης στη Ρόδο.

Τώρα πια εδρεύει στη Ρόδο αλλά έχει παραρτήματα στην Κω στην Αθήνα και στα Χανιά στην Κρήτη.

Και πολύ σύντομα έπεται η συνέχεια Όπως εξήγησε στο Βήμα της Δωδεκανήσου ο κ. Κασάπης η εταιρεία απευθύνεται τόσο σε ντόπιους όσο και σε επισκέπτες που θέλουν να χρησιμοποιούν αυτοκίνητα και όχι ταξί ή άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς στις διακοπές τους.

Όσο για τους Ροδίτες κάνει για αυτούς προνομιακές τιμές προκειμένου να προτιμούν την εταιρεία του και όχι κάτι άλλο.

Όλα ξεκίνησαν όπως εξιστόρησε ο κ. Βασίλης Κασάπης πριν από 29 χρόνια όταν έκανε το ξεκίνημα του στη Ρόδο έχοντας ένα στόλο 20 αυτοκινήτων. Στην αρχή κινούνταν στη Ρόδο και σε όσες δημοτικές ενότητες είχε τη δυνατότητα. Στη συνέχεια ο στόλος των οχημάτων άρχισε να μεγαλώνει και έτσι έφθασε να καλύπτει όλη τη Ρόδο.


Τουρίστες Έλληνες και ξένοι ενοικίαζαν αυτοκίνητα για να κάνουν το γύρο του νησιού και να επισκεφθούν αξιοθέατα με την άνεση τους.

Μετά ήρθε η κρίση και ο μεγάλος ανταγωνισμός από τις πολυεθνικές εταιρείες που άρχισαν να επεκτείνονται. Οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων, άρχισαν να κόβουν τις συνεργασίες και να ιδρύουν εντός των καταλυμάτων rent a car .

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Έγινε πιο ισχυρός ο ανταγωνισμός από τα ταξί και τους άλλους φορείς .

Ο κ. Βασίλης Κασάπης δεν το έβαλε κάτω. Αγωνίστηκε και επέκτεινε την εταιρεία του. Αρχικά στο νησί του Ιπποκράτη όπου βρήκε ανταπόκριση

Στη συνέχεια στην Αθήνα όπου διατηρεί γραφείο. Σε όλες τις περιοχές υπάρχουν βάσεις και στόλος οχημάτων για την ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων των πελατών.

Σκληρός ήταν ο αγώνας με τις πολυεθνικές που ασκούν πιέσεις διαφοροποιώντας τις τιμές τους. Όμως όποιος δουλεύει σκληρά όπως είπε ο κ. Κασάπης μένει στο χώρο και αναπτύσσεται.

Ο κ. Κασάπης μίλησε για την πτώχευση της Thomas Cook τονίζοντας απατώνται όσοι πιστεύουν ακόμη ότι θα επηρεαστούν μόνο τα ξενοδοχεία. Όπως τονίζει αγγίζει τους πάντες.

« Η πτώχευση της Thomas Cook θα επηρεάσει όλη την αγορά όλη την τοπική οικονομία . Και τους προμηθευτές και τα ταξί και τα rent a car όσους δηλαδή είχαν συμφωνίες ή συνεργάζονταν με την αρχαιότερο τουριστικό οργανισμό», τόνισε ο κ. Κασάπης.

Όσο για την φετινή τουριστική σεζόν ; Δεν ήταν από τις καλύτερες αφού δεν ξεκίνησε καλά αλλά και εξελίχθηκε το ίδιο άσχημα. Η πτώχευση της Thomas Cook επιδείνωσε την κατάστασή. Όπως τόνισε ο κ. Καμπούρης τώρα θα κλείσουν μια ώρα αρχύτερα αρκετά ξενοδοχεία . Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει δουλειά και για τα rent a car.

«¨Ήταν δύσκολο το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. Οι αφίξεις δεν ήταν οι αναμενόμενες. Τώρα με την πτώχευση της Thomas Cook αρκετά ξενοδοχεία θα κλείσουν νωρίτερα γιατί δεν έχουν κρατήσεις. Αυτό θα δημιουργήσει θέματα και στα γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων», δήλωσε.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κασάπης η κίνηση ήταν μειωμένη σε σύγκριση με πέρσι αλλά μεγαλύτερη θα είναι η μείωση στα έσοδα.

Σε ερώτηση σχετικά με το επόμενο βήμα δεν θέλησε να μας δώσει ακόμη λεπτομέρειες.
12vima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ