2019-10-08 11:32:57
Φωτογραφία για ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Ξανά μανά μια από τα ίδια… Ορίστηκε και πάλι πρόεδρος ο Παντελής Αποστολάκης!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Γράφει ο:  Kώστας Θ. Τριαντακωνσταντής 

Μαθηματικός

08-10-2019

           Στη τακτική συνεδρίαση της 30ης Σεπτεμβρίου 2019 ένα από τα θέματα της ήταν: "Ορισμός μελών Διοικητικού Συμβουλίου Ν.Π.Δ.Δ "Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης" του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας.

       Σύμφωνα με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση της δεξιάς, ανατρέποντας !!!! την απλή αναλογική που έγιναν οι εκλογές, δόθηκε η δυνατότητα στο Δήμαρχο κ. Αποστολάκη να προτείνει 5 μέλη του ΔΣ και τα 5 αναπληρωματικά, στον επικεφαλή της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Κασόλα να προτείνει 1 μέλος στο ΔΣ και 1 αναπληρωματικό, και στον επικεφαλή της ελάσσονος Αντιπολίτευσης κ. Μασούρα να προτείνει 1 μέλος στο ΔΣ και 1 αναπληρωματικό.

Δύο σημαντικές πολιτικές επισημάνσεις: 

1)-Από το 1977 που παρακολουθώ και συμμετέχω στη πολιτική ζωή του τόπου ως ενεργός πολίτης είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, που με άλλο εκλογικό σύστημα διεξήχθηκαν οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές και με άλλο νόμο θα διοικηθούν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες. Αυτό αν μη τι άλλο, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΝΟΘΕΥΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Βέβαια ο νόμος είναι νόμος...  


2)-Στο Κέντρο Μέριμνας τη προηγούμενη πενταετή Δημοτική περίοδο  στο Κέντρο Μέριμνας ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Τα μέλη που είχαν οριστεί από τη παράταξη του κ. Φερεντίνου ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ τουλάχιστον 80% των συνεδρίασαν του ΔΣ. 

          Κατά τη γνώμη μου όφειλε ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κ. Αποστολάκης να θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως θέμα ημερήσιας διάταξης τις απουσίες. Τούτο δεν το έπραξε. 

     Οι λόγοι είναι τρείς. Ο πρώτος χωρίς Αντιπολίτευση δεν λειτουργεί η Δημοκρατία, ο δεύτερος πολιτικά τον εξυπηρετούσε, ο τρίτος το Δημοτικό Συμβούλιο τους όρισε και όφειλε να το ενημερώσει. 

    Βέβαια την ευθύνη δεν την έχει ο Πρόεδρος του Κέντρου που δεν πήγαιναν τα μέλη της αντιπολίτευσης στις συνεδριάσεις. Πρωτίστως την είχαν τα μέλη που απουσίαζαν.

        Στα άρθρα μου επανειλημμένα το θέμα το είχα επισημαίνει. Ο  Πρόεδρος κ. Αποστολάκης, ο κ. Φερεντίνος, ο κ. Γερωκοστόπουλος, η κα Μπουμπούλη- Φραγκογιάννη, ο κ. Σαλαδημήτρης έκαναν πως δεν καταλάβαιναν. Βέβαια καταλάβαιναν.

      Ο Στρατηγός κ. Γερωκοστόπουλος, κατ΄ιδίαν μου είπε το λόγο, που δεν πήγαινε. Ανθρώπινα τον καταλαβαίνω, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΑΦΩΝΩ. Όφειλε να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και όφειλε επιπρόσθετα  να δώσει τη μάχη του. 

     -Να ευχηθούμε τέτοιο  φαινόμενο τη τρέχουσα Δημοτική Περίοδο να μην σημειωθεί.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση πήρε τη παρακάτω απόφαση  (ΑΔΑ 7Μ38Ω6Ζ-6ΒΣ) απόσπασμα της οποίας είναι το παρακάτω:

-Να ευχηθούμε υγεία, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους  σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αγαπητοί Αναγνώστες

  Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 θα δημοσιεύσουμε Ανοιχτή Επιστολή με αποδέκτες τα μέλη του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

      Να υπενθυμίσω στα παλιά μέλη του ΔΣ και να ενημερώσω τα νέα, δεν κάνω κριτική στα φυσικά πρόσωπα αλλά κάνω κριτική σε πολιτικές που επηρεάζουν τη ζωή μας. 

     Είναι αναφαίρετο δημοκρατικό μου δικαίωμα μη διαπραγματεύσιμο και απολογούμαι μόνο στη συνείδηση μου. Όποιος ή όποιοι διαφωνεί –διαφωνούν με αφήνει παγερά αδιάφορο.  

       Οικιοθελώς και με τη ψήφο των Δημοτών γίνατε δημόσια πολιτικά πρόσωπα. Δικαιούμαι να επικροτήσω τα θετικά και να επικρίνω τα αρνητικά με την εξής βασική μου αρχή, Είμαστε ίσοι αλλά ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ