2019-10-08 14:17:26
Φωτογραφία για Νόμπελ Φυσικής: Στους Μισέλ Μαγιόρ, Ντιντιέ Κελόζ και Τζέιμς Πίμπλς
Σήμερα ανακηρύχθηκαν οι νικητές του φετινού βραβείου Νόμπελ Φυσικής: Δύο Ελβετοί επιστήμονες, ο Μichel Mayor και ο Didier Queloz, καθώς και ο Kαναδοαμερικανός επιστήμονας James Peebles.

Συγκεκριμένα, το βραβείο απονεμήθηκε κατά 50% στον Αμερικανό James Peebles «για τις θεωρητικές του ανακαλύψεις στον τομέα της Κοσμολογίας και κατά 50% στους Ελβετούς Mayor και Queloz, οι οποίοι το 1995 ανακάλυψαν έναν εξωπλανήτη που βρισκόταν σε τροχιά, η οποία διαρκούσε 4,2 ημέρες.

«Οι φετινοί βραβευθέντες άλλαξαν τις ιδέες μας για το σύμπαν» ανέφερε η Βασιλική Σουηδική Ακαδημία Επιστημών. «Ενώ οι θεωρητικές ανακαλύψεις του James Peebles συνέβαλαν στην κατανόηση του πώς εξελίχθηκε το σύμπαν μετά το Big Bang, οι Μichel Mayor και Didier Queloz εξερεύνησαν τις κοσμικές μας γειτονιές, αναζητώντας άγνωστους πλανήτες. Οι ανακαλύψεις τους άλλαξαν για πάντα τις αντιλήψεις μας για τον κόσμο».

Οι νικητές θα μοιραστούν το χρηματικό έπαθλο ύψους 918.000 δολάρια και θα τιμηθούν σε ειδική τελετή στη Στοκχόλμη, στις 10 Δεκεμβρίου.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ