2019-10-14 14:25:52
Φωτογραφία για Κικίλιας: «Η καρδιοχειρουργική στο Ρίο θα ανοίξει ξανά»
Ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στην «Real News» αποκάλυψε ότι η καρδιοχειρουργική κλινική στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου θα ανοίξει ξανά και θα λειτουργήσει και για τα επείγοντα περιστατικά.

Onmed.gr

Με αφορμή το θάνατο ενός συνανθρώπου μας στην Πάτρα λόγω της μη διακομιδής του σε νοσοκομείο κοντά στο περιστατικό, ο υπουργός τονίζει πως είναι αδιανόητο μια ολόκληρη περιοχή να στερείται καρδιοχειρουργικής κλινικής για τα επείγοντα περιστατικά.

Όπως λέει, «ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης έκλεισαν την καρδιοχειρουργική κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, το 2017 και δυστυχώς, έχουν το θράσος να κάνουν τώρα μικροπολιτική πάνω σε ένα τόσο τραγικό συμβάν. Από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να βρω αγγειοχειρουργούς, θωρακοχειρουργούς και καρδιοχειρουργούς, καθώς και τα αναγκαία μηχανήματα έτσι ώστε να ανοίξουμε την καρδιοχειρουργική, για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών
. Έχω ήδη επικοινωνήσει με όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους, για να βρούμε σύντομα μια βιώσιμη λύση πάνω στο θέμα αυτό. Η καρδιοχειρουργική στο Ρίο θα ανοίξει ξανά» τονίζει προσθέτοντας πως η πλήρης λειτουργία των εξοπλισμένων, αλλά και κλειστών κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Ε.Σ.Υ. της χώρας μας, μέσω της πρόσληψης νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και η παραμονή των επικουρικών γιατρών στο σύστημα, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο.

Μάλιστα ανακοινώνει πως στο νομοσχέδιο που έρχεται στην ολομέλεια αυτήν την εβδομάδα, ενισχύεται τόσο η προνοσοκομειακή, όσο και την επείγουσα νοσοκομειακή φροντίδα υγείας, μέσα από τον 24ωρο συντονισμό λειτουργίας όλων των μονάδων εντατικής θεραπείας, όσο και με την αναβάθμιση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

«Εργαζόμαστε μεθοδικά για μια ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση του Ε.Σ.Υ., για την διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών, το συντονισμό των δράσεων και τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του συστήματος. Η ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών θα διευκολύνει ασθενείς, γιατρούς, εργαζόμενους, Διοικήσεις των νοσοκομείων. Στόχος μας είναι να κάνουμε το Υπουργείο Υγείας από Υπουργείο απελπισίας σε Υπουργείο της ελπίδας» λέει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το θέμα της ψήφου των Ελλήνων της διασποράς ο κος. Κικίλιας τονίζει ότι πρόκειται για ένα ζήτημα εθνικό και πατριωτικό και όχι κομματικό και καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υπερβούν τη μικροπολιτική και να σκεφτούν τι σημαίνει «ελληνική διασπορά» για την ίδια τη χώρα μας.

Αναφερόμενος στην προκαταρτική επιτροπή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη κ. Παπαγγελόπουλο ο Βασίλης Κικίλιας τονίζει πως αν επιβεβαιωθούν οι μαρτυρίες των εισαγγελικών λειτουργών και συγκεκριμένα της κας Ραΐκου και του κ. Αγγελή, τότε θα μιλάμε για ποινικές ευθύνες του κ. Παπαγγελόπουλου, όπως κατάχρηση εξουσίας, πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος, παράβαση καθήκοντος και ψευδής κατάθεση.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δια του συγκεκριμένου υπουργού, κρέμασε στα μανταλάκια 2 πρώην πρωθυπουργούς και 8 υπουργούς. Τους διαπόμπευσε προκαλώντας τους ανείπωτη ηθική βλάβη, μόνο και μόνο για να τεθούν στο αρχείο οι υποθέσεις τους και τελικά να δικαιωθούν. Αν δεν είναι αυτό πολιτική σκευωρία, τότε τι είναι; Πιστεύω ακράδαντα στη διάκριση των εξουσιών - νομοθετικής εκτελεστικής και δικαστικής - και άρα η περαιτέρω διερεύνηση αφορά αποκλειστικά τη Δικαιοσύνη» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον αντικαπνιστικό νόμο ο κ. Κικίλιας λέει πως όλοι οι Έλληνες πολίτες, μετά και την σχετική ψήφιση των διατάξεων στη Βουλή, θα γνωρίζουν τα δικαιώματά τους, αλλά και τις υποχρεώσεις τους με βάση τον αντικαπνιστικό νόμο. «Η κοινωνία είναι πλέον ώριμη και ο νόμος θα εφαρμοστεί. Σε αυτό συμφωνούν καπνιστές και μη καπνιστές στη συντριπτική τους πλειοψηφία. Θα σεβαστούμε τα δικαιώματα των καπνιστών, αλλά προφανώς θα προασπίσουμε και τα δικαιώματα των μη καπνιστών. Και βεβαίως, θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη ζωή των παθητικών καπνιστών και ειδικά των παιδιών. Είναι θέμα υγείας, είναι θέμα πολιτισμού. Η ελληνική αστυνομία, η δημοτική και η λιμενική αστυνομία θα κάνουν τη δουλειά τους, κάτι το οποίο συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γαλλία, τη Δανία και την Κύπρο» δηλώνει.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ