2019-10-15 09:29:26
Φωτογραφία για Ο Κ.Μητσοτάκης, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης
 

Crash test Μητσοτάκη στους υπουργούς του! Τι βαθμό παίρνει ο Κικίλιας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR

Αξιολόγηση στους υπουργούς του κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να διαπιστώσει εάν προχωρά το κυβερνητικό έργο που έχει ορισθεί τρεις μήνες μετά τις εκλογές.

Ειδικότερα όπως ο ίδιος είχε προαναγγείλει η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, θα ελέγχει ακόμη και ηλεκτρονικά τις δραστηριότητες των υπουργών. Βέβαια μέχρι να ολοκληρωθεί ο «ψηφιακός» έλεγχος των υπουργών της κυβέρνησης, η ειδική ομάδα του Μαξίμου εξετάζει καθημερινά εάν προχωρούν τα έργα της κυβέρνησης.

Κάτι που επιβεβαίωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στην πρώτη του συνέντευξη που έδωσε στον Ant1.

Ο υπουργός Υγείας

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στο πρώτο τρίμηνο της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, κρίνεται θετικά από το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τονίζεται ότι έχει ολοκληρώσει με ταχείς ρυθμούς ζητήματα που εκκρεμούσαν εδώ και χρόνια.


Μεταξύ αυτών τα ακριβά φάρμακα που χορηγούνται με πιο γρήγορες διαδικασίες στους χρονίως πάσχοντες, το νομοσχέδιο που περιέχει διάφορες ρυθμιστικές τροπολογίες, οι αλλαγές στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ κ.λ.π.

Η αξιολόγηση της…γρίπης

Βέβαια για τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια το μεγάλο crash test από το Μέγαρο Μαξίμου αναμένεται να έρθει σε λίγες εβδομάδες, οπότε και θα κριθεί η αποδοτικότητα των νοσοκομείων λόγω του αναμενόμενου κύματος γρίπης.

Το Μέγαρο Μαξίμου, λένε υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, αναμένει τις κινήσεις και τις βελτιώσεις Κικίλια στα Νοσοκομεία, τα οποία και θα αποτελέσουν το βασικό κριτήριο των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισπεύδει τις διαδικασίες για ορισμό νέων Διοικητών στα Νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις: “Διοικητές Νοσοκομείων: Συνεδριάζει εντός της εβδομάδας η Επιτροπή Αξιολόγησης! Όλο το παρασκήνιο”

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι νέοι Διοικητές Νοσοκομείων θα διορισθούν με διαδικασίες εξπρές και χωρίς συνέντευξη.

Το επιτελείο της Οδού Αριστοτέλους θεωρεί εξάλλου πως αν δεν αλλάξουν οι Διοικητές Νοσοκομείων, δεν θα μπορούν να επιτευχθούν οι όποιες βελτιώσεις. Εκτιμούν μάλιστα ότι οι υπάρχοντες Διοικητές Νοσοκομείων τους τελευταίους μήνες δεν αποδίδουν σκοπίμως και περιορίζονται σε απλή διαχέιριση, αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr.

Στο ίδιος πλαίσιο, ο Βασίλης Κικίλιας θα αξιολογηθεί από το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου και αν θα υπάρχουν διαμαρτυρίες των ασθενών για τη μη εξυπηρέτησή τους λόγω του κύμαυος της γρίπης. Ένα αγκάθι που προέκυψε προσφάτως για τον Βασίλη Κικίλια, αφού πολλοί οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τον Οργανισμό. Διαβάστε ΕΔΩ γιατί: “Προς αποχώρηση από τον ΕΟΠΥΥ οι οικογενειακοί γιατροί! Χωρίς παιδιάτρους λίγο πριν το κύμα της γρίπης”

Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι τις τελευταίες ημέρες επισπεύδονται οι διαδικασίες για τη σύναψη 800 νέων συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ιδιωτών γιατρών. Στόχος να καλυφθεί ο πληθυσμός λόγω και του κύματος γρίπης που φθάνει στη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η επόμενη ολοκληρωμένη αξιολόγηση στους υπουργούς της κυβέρνησης θα γίνει με την ολοκλήρωση του εξαμήνου προς το τέλος του έτους.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ