2019-10-19 19:01:51
Φωτογραφία για Brexit- Νέα ήττα Τζόνσον με το «ναι» στην τροπολογία Λέτγουιν
Νέα ήττα για τον Μπόρις Τζόνσον στο «Super Σάββατο» ή «Ημέρα της Κρίσης», όπως είχε ονομαστεί η σημερινή συνεδρίαση στη Βουλή. Πέρασε η τροπολογία Λέτγουιν, που προβλέπει ψηφοφορία για τους εφαρμοστικούς νόμους, πριν διεξαχθεί ψηφοφορία για τη Συμφωνία του. Η αντιπολίτευση τονίζει πως τώρα πρέπει να ζητήσει παράταση από τους Ευρωπαίους. Ο ίδιος διαμηνύει ότι δεν θα το κάνει. Υπέρ της τροπολογίας Λέτουιν που οδηγεί σε παράταση των αποφάσεων επί της συμφωνίας του Μπόρις Τζόνσον για το Brexit τάχθηκε η πλειοψηφία των Βρετανών βουλευτών. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν 322 βουλευτές έναντι 306 βουλευτών που την καταψήφισαν.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός ήλθε αντιμέτωπος με νέα καθυστέρηση στο Brexit μετά την κατάθεση τροπολογίας από τον πρώην Συντηρητικό βουλευτή Όλιβερ Λέτουιν, σύμφωνα με την οποία η απόφαση για το αν θα δοθεί στήριξη στη συμφωνία για το Brexit θα αναβληθεί μέχρις ότου ψηφιστεί από τη Βουλή η νομοθεσία που είναι απαραίτητη για την εφαρμογή της.


«Δεν θα διαπραγματευτώ παράταση με την Ευρώπη. Αυτή την εβδομάδα θα παρουσιάσουμε τη νομοθεσία που απαιτείται για να προχωρήσουμε στο Brexit», δήλωσε μετά την ψηφοφορία ο Βρετανός Πρωθυπουργός. «Να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε το Brexit στις 31 Οκτωβρίου, χωρίς καμία καθυστέρηση», πρόσθεσε.

«Ο Πρωθυπουργός πρέπει πλέον να ευθυγραμμιστεί με το νόμο. Δεν μπορεί να μας απειλεί με το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Βrexit», τόνισε ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν αναφερόμενος στην υποχρέωση που απορρέει από την τροπολογία να αιτηθεί σήμερα ο Τζόνσον παράταση της προθεσμίας για το Brexit. Έκανε λόγο για μια ιστορική μέρα για το κοινοβούλιο, που έδειξε ότι δεν μπορεί να εκβιαστεί από τον Πρωθυπουργό. 

Η κρίσιμη ψηφοφορία του βρετανικού κοινοβουλίου αναμένεται πλέον να πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη Συμφωνία Αποχώρησης. 

H συνεδρίαση στη Βουλή ολοκληρώθηκε, αλλά η πορεία των υποστηρικτών ενός δεύτερου δημοψηφίσματος στους δρόμους του Λονδίνου συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Οι διαδηλωτές πανηγυρίζουν για το «Ναι» στην τροπολογία, που ανέβαλε την ψηφοφορία επί της Συμφωνίας Αποχώρησης του Μπόρις Τζόνσον. Λίγο αργότερα θα μιλήσει στους διαδηλωτές ο Δήμαρχος της πόλης, Σαντίκ Καν.

«Μία νέα καθυστέρηση στο Brexit δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», δήλωσε στο Reuters υπό καθεστώς ανωνυμίας Γάλλος διπλωμάτης. Πρόσθεσε πως το Παρίσι θα διαβουλευθεί με τους Ευρωπαίους εταίρους και δεν μπορεί να λάβει μία απόφαση αυτή τη στιγμή.

Το μεγάλο ερώτημα είναι τώρα πότε θα επαναφέρει στη Βουλή τη Συμφωνία Αποχώρησης ο Μπόρις Τζόνσον. Το BBC εκτιμά ότι το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, ενδεχομένως να έχουμε ψηφοφορία επί μίας δεύτερης ανάγνωσης. Πρόκειται για το πρώτο στάδιο για οποιοδήποτε νομοσχέδιο θέλει να περάσει από τη Βουλή και παρόλο που δεν θα είναι η μεγάλη ψηψοφορία που θα είχαμε σήμερα, εάν δεν περνούσε η τροπολογία Λέτγουιν, θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η προθεσμία για το One
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η προθεσμία για το One
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ