2019-10-19 22:30:28
Φωτογραφία για To άγχος του Γερμανού για την ¨τουρκική μειονότητα¨της Ελλάδας…
¨Οι Τούρκοι στα νησιά βρίσκονται αντιμέτωποι με σφοδρή αφομοίωση¨

Ο αντιπρόεδρος της FUEN Γκόστα Τοφτ, δήλωσε πως οι Τούρκοι των Δωδεκανήσων που ανήκουν στην Ελλάδα, είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της σφοδρής αφομοίωσης.

Στα Δωδεκάνησα ζει μια τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα περίπου 6.000 ατόμων.

Ο αντιπρόεδρος της FUEN Γκόστα Τοφτ, σε δήλωση που έκανε προς το πρακτορείο Αναντολού, υπογράμμισε την σημασία που έχει η εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα για τους Τούρκους που ζούνε σε Ρόδο, Κω και στα άλλα νησιά.

Ο Τοφτ οποίος είναι ο ίδιος μέλος της γερμανικής μειονότητας που ζει στην Δανία, δήλωσε πως ¨Αν δεν μαθαίνουν στο σχολείο την γλώσσα τους, αυτό συνιστά μια σφοδρή αφομοίωση και αυτό συμβαίνει αυτή την στιγμή¨.

Ο Τοφτ ο οποίος την περασμένη εβδομάδα μετείχε στο Διεθνές Συμπόσιο Βακουφίων Ρόδου και Κω που πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη, ανέφερε πως στην Δανία υπάρχουν δίγλωσσα σχολεία τα οποία χρηματοδοτούνται από το κράτος.


Ο Τοφτ θύμισε πως αυτού του είδους τα σχολεία δεν υπάρχουν στα ελληνικά νησιά και πρόσθεσε πως η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη και στα νησιά.

Ο Τοφτ δήλωσε: ¨Πρέπει να δεχθούν την ύπαρξη τουρκικής μειονότητας, αυτό είναι μια πραγματικότητα. Εάν δεν το δεχθούν, τότε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση, θα πρέπει να ασκηθεί πίεση από την διεθνή κοινότητα¨ και πρόσθεσε πως η λύση περνά μέσα από την έναρξη διαλόγου.

Ο Τοφτ δήλωσε πως ¨Πρέπει να βρούμε μια νέα μέθοδο για την έναρξη διαλόγου ανάμεσα στην τουρκική μειονότητα και το κράτος της Ελλάδας¨.
tourkikanea
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ