2019-10-22 13:16:44
Φωτογραφία για Στ. Πέτσας: Επιζήμια αποδεικνύεται η Συμφωνία των Πρεσπών
Η Συμφωνία των Πρεσπών αποδεικνύεται επιζήμια, αφού βάλαμε την υπογραφή μας σε μια Συμφωνία, η τήρηση της οποίας εξαρτάται από τη βούληση άλλων, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ για την υπόθεση με την ταινία «Τζόκερ» σημείωσε δηκτικά: Έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν της έκατσε το Τζόκερ.

«Εμείς είμαστε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των Δυτικών Βαλκανίων. Βάλαμε την υπογραφή μας σε μια Συμφωνία, η τήρηση της οποίας εξαρτάται από τη βούληση άλλων. Αυτή η πτυχή αποδεικνύει γιατί αυτή η συμφωνία είναι επιζήμια, όπως έχουμε πει εξ αρχής» είπε ο κ. Πέτσας απαντώντας στην ερώτηση  εάν το «όχι» των Γάλλων στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής δυσκολεύει το «erga omnes» που προβλέπει η συμφωνία και κατά πόσο αυτή η εξέλιξη επηρεάζει τα ελληνικά συμφέροντα.

Για το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες με τις απομακρύνσεις ανηλίκων από κινηματογράφους κατά την προβολή της ταινίας «Τζόκερ» και στην κριτική που ασκεί η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «σε όλη την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η προηγούμενη κυβέρνηση επένδυσε σε ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν υπάρχει, νεοφιλελεύθερο, αναχρονιστικό, ακροδεξιό».


Σύμφωνα με τον ίδιο: «Αυτό κατέρρευσε το βράδυ της 7ης Ιουλίου, όταν οι πολίτες έδωσαν εντολή διακυβέρνησης στη Ν.Δ. με πολύ ισχυρό ποσοστό 40%. Αυτό που βλέπουμε από τον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επενδύει στο ίδιο προφίλ, θα έχει την ίδια κατάληξη. Έπαιξε η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν της έκατσε το τζόκερ. Η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Αν ο νόμος που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση πρέπει να επανεξεταστεί, είναι κάτι που θα αποφασιστεί από τη Βουλή».

Εξάλλου, για το θέμα του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ επισήμανε την πρωτόγνωρη ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας και ότι η κυβέρνηση θα είναι πάντα αρωγός. «Από την πλευρά της κυβέρνησης, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για τη μείωση του κόστους, για να εξασφαλιστεί επιπλέον ποσό, καθώς και η μετακίνηση του μικρού και της οικογένειάς του. Ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού δήλωσε ότι κατανοεί την απόφαση του Υγειονομικού Συμβουλίου».

Επίσης, σχετικά με το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για το τι έγινε το α' εξάμηνο του 2015, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει ανοικτές όλες τις επιλογές και συμπλήρωσε: «Θα δούμε τι θα γίνει στην πορεία. Το νέο στοιχείο την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα γράψει βιβλίο με διευθύνσεις και ονόματα. Το περιμένουμε».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail»
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ