2019-10-22 20:48:11
Φωτογραφία για Το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου Ξηρομέρου και οι πικρές αλήθειες.
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, ο πρώην Δήμαρχος κ. Ερωτόκριτος Γαλούνης, παρουσίασε έγγραφο από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου, σύμφωνα με το οποίο το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου είναι στα 1.007.981,33 €..... 

Πάνω σε αυτό το έγγραφο στήριξε μία επιχειρηματολογία, ότι παρέδωσε ένα Δήμο σε καλή οικονομική κατάσταση, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει και ότι ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης κακώς σε συνέντευξη του σε τοπικά μέσα αναφέρεται σε ένα Δήμο οικονομικά κατεστραμμένο. 

Το έγγραφο της Ταμειακής Υπηρεσίας που παρουσίασε ο κ. Γαλούνης, με το ταμειακό υπόλοιπο τέλη Αυγούστου του 2019. 

Ας εξηγήσουμε όμως μερικά πράγματα για αυτούς που δεν ξέρουν και δεν καταλαβαίνουν μερικές λεπτομέρειες του εγγράφου. 

Στο έγγραφο που προσκόμισε ο κ. Γαλούνης, το οποίο είναι ακριβέστατο, πράγματι το ταμειακό υπόλοιπο είναι στα 1.007.981,33 €, όμως από αυτά τα 822.180,74 € είναι τα έκτακτα ειδικευμένα, που σημαίνει ότι είναι για αποκλειστική χρήση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη και πουθενά αλλού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν
. Τα Τακτικά και τα Έκτακτα ανειδίκευτα, που αυτά είναι τα χρήματα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Δήμος για την καθημερινή του λειτουργία, είναι συνολικά μόνο 185.800,59 €, όταν είναι γνωστό, ότι μόνο για την μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές και τίποτα άλλο, χρειάζονται περί τα 70.000 € τον μήνα. 

Η παρουσίαση του συγκεκριμένου εγγράφου και η επιχειρηματολογία του κ. Γαλούνη, ήταν η αιτία που εξόργισε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, ο οποίος κατακεραύνωσε τον κ. Γαλούνη για αυτά που παρουσιάζει παραπλανώντας και αποκρύπτοντας τα καθημερινά απαιτητά χρέη της θητείας του, που σωρηδόν έρχονται κάθε μέρα με διαταγές πληρωμής για προφορικές εργασίες, για χρέη στην ΔΕΗ κλπ. 

Εμείς επειδή τυγχάνει να θυμόμαστε καλά και να κρατάμε αρχείο, σας παρουσιάζουμε το ακριβώς αντίστοιχο έγγραφο τον Σεπτέμβριο του 2014 από την Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, για το τι ταμειακό υπόλοιπο παρέλαβε ο κ. Γαλούνης. 

Το έγγραφο της Ταμειακής Υπηρεσίας με το ταμειακό υπόλοιπο τέλη Αυγούστου του 2014. 

Στο έγγραφο αυτό το ταμειακό υπόλοιπο είναι στα 2.021.166,91 €, με 1.481.166,09 € να είναι τα έκτακτα ειδικευμένα που σημαίνει ότι είναι για αποκλειστική χρήση έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα Τακτικά και τα Έκτακτα ανειδίκευτα που παρέλαβε τότε ο κ. Γαλούνης ήταν συνολικά 540.000,82 €, τριπλάσιο ποσό από αυτό που τώρα παραδίδει ο κ. Γαλούνης. 
mytikaspress
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ