2019-10-24 00:39:30
Φωτογραφία για Ταϊλάνδη: Ο βασιλιάς απέλυσε έξι ανώτατους αξιωματούχους μετά την «αποκαθήλωση» της ερωμένης του
Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αν η αποπομπή των έξι αξιωματούχων του παλατιού σχετίζεται

με την «αποκαθήλωση» της 34χρονης βασιλικής συντρόφου, η οποία μόλις πριν δύο ημέρες κατηγορήθηκε για «απιστία απέναντι στον μονάρχη»

Έξι υψηλόβαθμους αξιωματούχους απέλυσε την Τετάρτη ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του παλατιού. Όπως έγινε γνωστό από την εφημερίδα του παλατιού Royal Gazette, μεταξύ των απολυθέντων συμπεριλαμβάνονται «μία νοσοκόμα στην υπηρεσία της φρουράς», ένας κτηνίατρος, ένας ανώτερος αστυνομικός και δύο βασιλικοί φρουροί.

Με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις το παλάτι κατηγόρησε τους έξι αξιωματούχους για «σοβαρή ανάρμοστη συμπεριφορά», η οποία προκάλεσε βλάβη στο βασιλικό έργο και ως εκ τούτου έχασαν την θέση τους και παράλληλα, τους αφαιρέθηκαν όλοι οι επίσημοι τίτλοι.

Η απομάκρυνση των έξι αξιωματούχων του παλατιού της Ταϊλάνδης έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την «αποκαθήλωση» της 34χρονης επίσημης βασιλικής συντρόφου Σινινάτ Βονγκβατζιραπάκντι, αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αν τα δύο γεγονότα συνδέονται μεταξύ τους.


Την Δευτέρα με ανακοίνωσή του το παλάτι έκανε γνωστό πως ο βασιλιάς αφαιρεί από την βασιλική σύντροφο, η οποία στο παρελθόν υπήρξε νοσοκόμα και πιλότος και είχε υπηρετήσει στη βασιλική φρουρά, όλους τους τίτλους και τα στρατιωτικά αξιώματα, που της είχε απονείμει τον Ιούλιο, με την κατηγορία της «απιστίας απέναντι στον μονάρχη» αλλά και της «αντιπαλότητας» με την βασίλισσα. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η 34χρονη ήταν «αχάριστη» και «προσπάθησε να ανέλθει στο επίπεδο της βασίλισσας».

Το βίντεο από την παρουσίαση της επίσημης ερωμένης του βασιλιά της Ταϊλάνδης

Ο μονάρχης απένειμε τον τίτλο της βασιλικής συντρόφου στην Σινινάτ σε επίσημη τελετή για τα γενέθλιά του τον Αύγουστο στο παλάτι, την οποία παρακολούθησε και η βασίλισσα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η μοναρχία στην Ταϊλάνδη αποδεχόταν επίσημα την πολυγαμία, αφού ο τίτλος της βασιλικής συντρόφου δεν είχε απονεμηθεί σε καμία γυναίκα επί σχεδόν έναν αιώνα. Ο βασιλιάς λίγους μήνες νωρίτερα είχε παντρευτεί την τέταρτη σύζυγό του Σουτίντα Τιτζάι, 41 ετών, στην οποία απένειμε τον τίτλο της βασίλισσας λίγες ημέρες πριν την στέψη του, τον Μάιο.

Από το 2016, που ανέβηκε στον θρόνο της Ταϊλάνδης, μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλόνγκορν έχει αναλάβει τον άμεσο έλεγχο των βασιλικών υποθέσεων και τον έλεγχο της τεράστιας περιουσίας του στέμματος. Επίσης, ο 67χρονος μονάρχης ελέγχει πλέον ο ίδιος δύο στρατιωτικές μονάδες, οι οποίες στο παρελθόν ανήκαν στον έλεγχο του Βασιλικού Στρατού της Ταϊλάνδης.

Στην Ταϊλάνδη η δημόσια κριτική για το πρόσωπο του βασιλιά ή μελών της βασιλικής οικογένειας απαγορεύεται και η προσβολή στον μονάρχη τιμωρείται με περισσότερα από 10 χρόνια φυλάκιση.

Ποιες είναι οι τρεις πρώην σύζυγοι του βασιλιά της Ταϊλάνδης

Ο Ταϊλανδός μονάρχης έχει κάνει μέχρι σήμερα τέσσερις γάμους και δεν είναι η πρώτη φορά που αφαιρεί τίτλους από σύντροφό του. Το 1977 ο βασιλιάς παντρεύτηκε την πρώτη του εξαδέλφη, πριγκίπισσα Σομσαβάλι, με την οποία απέκτησε μια κόρη το 1978. Το ζευγάρι πήρε διαζύγιο το 1991. Το 1994 ο βασιλιάς έκανε δεύτερο γάμο με την ηθοποιό Σουγιαρίνε Βιβατσαραβόνγκσε, με την οποία απέκτησε τέσσερις γιους και μία κόρη. Το 1996 η σύζυγος του βασιλιά μαζί με τα παιδιά τους πήγε στην Βρετανία και εκείνος την κατηγόρησε για μοιχεία με αξιωματούχο της Αεροπορίας.

Αποκήρυξε τους τέσσερις γιους του - Ποιος είναι ο διάδοχος του θρόνου

Η ίδια και οι τέσσερις γιοι της είναι ανεπιθύμητοι στην Ταϊλάνδη αλλά η κόρη της, η 32χρονη σήμερα πριγκίπισσα Σιριβαναβάρι, επέστρεψε στην χώρα και ζει κοντά στον πατέρα της. Σήμερα η δεύτερη σύζυγος του βασιλιά μαζί με τους τέσσερις γιους της, τους οποίους ο πατέρας τους αποκήρυξε, ζουν στις ΗΠΑ.

Το 2001 ο βασιλιάς παντρεύτηκε την τρίτη σύζυγό του Σριράσμι Σουγάντι. Μέχρι το 2005 ο γάμος του βασιλιά είχε κρατηθεί κρυφός, ίσως επειδή η νύφη ήταν κοινή θνητή. Από τον γάμο του το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο, τον 14χρονο πρίγκιπα Ντιπανγκόρν Ρασμιγιότι, ο οποίος είναι και ο διάδοχος του θρόνου.

Ο βασιλιάς αφαίρεσε τους τίτλους και από την τρίτη σύζυγό του

Το 2014 ο βασιλιάς ζήτησε διαζύγιο από την τρίτη του σύζυγο με την αιτιολογία πως επτά μέλη της οικογένειάς της εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς. Η Σουγάντι έχασε όλους τους τίτλους που της είχαν απονεμηθεί και της απαγορεύτηκε η πρόσβαση στο παλάτι. Η σημερινή βασίλισσα Σουτίντα είναι πρώην αεροσυνοδός και χρημάτισε υπαρχηγός της προσωπικής φρουράς του μονάρχη. Το ζευγάρι διατηρούσε σχέση επί πολλά χρόνια και είχε κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις πριν τον γάμο του.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ