2019-10-24 11:33:22
Φωτογραφία για Περί αναβάθμισης Σχολών Υπαξιωματικών
(Φωτό αρχείου)

Καλημέρα,

παρακολουθώ τα άρθρα σας εδώ και χρόνια και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τα πολύ σημαντικά και ενδιαφέροντα θέματα που παρουσιάζετε στην ιστοσελίδα σας. Σας γράφω με αφορμή των συζητήσεων που γίνονται περί Σώματος Υπαξιωματικών, αλλά και βαρυσήμαντων δηλώσεων περί αναβάθμισης των Σχολών Υπαξιωματικών, από πολιτικούς, από ε.ε. και ε.α. υψηλόβαθμους των Ενόπλων Δυνάμεων και προσφάτως από την δήλωση του Αρχηγού μας κατά την Ορκομωσία των νέων Λοχιών στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Θλίβομαι πραγματικά, γιατί όλοι χρησιμοποιούν όμορφα λόγια που προσδίδουν κύρος, αλλά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Στο αρχείο που επισυνάπτω μπορείτε να δείτε τα επίπεδα προσόντων όπως αυτά διαμορφώνονται σύμφωνα με το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο.

Οι Σχολές Υπαξιωματικών λοιπόν κατατάσσονται στο επίπεδο 5 και αν και φέρουν τον βαρύγδουπο τίτλο της Ανωτέρας Σχολής Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η αξία των πτυχίων τους είναι ίση με το απολυτήριο ενός ΕΠΑ.Λ
. ή ενός Ι.Ε.Κ. Οι απόφοιτοι των Τ.Ε.Ι. βέβαια πέτυχαν πραγματική αναβάθμιση, γιατί όπως βλέπουμε τα πτυχία τους κατατάσσονται στο επίπεδο 6 της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μαζί με τα πτυχία των αποφοίτων Πανεπιστημιακών Σχολών. Για να το πω απλά δηλαδή, ένας πτυχιούχος του Τ.Ε.Ι. Αισθητικής ή Τουριστικών Επαγγελμάτων ή Ιχθυοκαλλιέργειας ή Ζωϊκής Παραγωγής, έχει Πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης και φυσικά ανώτερο του Πτυχίου των Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών. 

Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την προσπάθεια των παιδιών που εισάγονται και αποφοιτούν από αυτά τα Τ.Ε.Ι., να με συγχωρέσετε που θα το πω, αλλά δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης δυσκολίας, ούτε στις βαθμολογίες εισαγωγής, ούτε στο αντικείμενο σπουδών. 

Για ποια αναβάθμιση μιλάμε λοιπόν, όταν αυτός ο έρμος ο Λοχίας/Σμηνίας/Κελευστής πρέπει να αριστεύσει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για να εισαχθεί στην Σχολή, να φοιτήσει (πλέον) τρία έτη εσώκλειστος, να του βγει η πίστη σωματικά και ψυχικά για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης ώστε να αποφοιτήσει τελικώς με ένα Πτυχίο ισάξιο του ΕΠΑ.Λ. ή του Ι.Ε.Κ.; Και πλέον αυτών, μετά την αποφοίτηση για έξι έως εννέα μήνες έχει και το Σχολείο Εφαρμογής του Όπλου ή Σώματος και έναν χρόνο τουλάχιστον εκπαιδευτής σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, γιατί να μην λογίζονται αυτά σαν χρόνος σπουδών και πρακτικής αντίστοιχα, όπως και γίνεται στα Τ.Ε.Ι; 

Σας παραθέτω τις παραπάνω σκέψεις και παρακαλώ για την δημοσίευση, ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι που πιθανώς δεν γνωρίζουν τα παραπάνω, αλλά και με την ελπίδα να φτάσουν στα αυτιά αυτών που πρέπει, μπας και τύχουν κάποτε οι Υπαξιωματικοί απόφοιτοι Παραγωγικών Σχολών, της αναγνώρισης που τους αξίζει.

Χαιρετισμούς,

Δ.Τ.

Ethniko Plaisio Prosonton November 2016 by kranosgr on Scribd
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ