2019-11-03 18:29:46
Φωτογραφία για Συνεχίζονται οι αλλαγές-προσθήκες προσώπων στο ΥΠΕΘΑ-Δείτε ποια
Σύμφωνα με σημερινό (03-11-2019) δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

Συνεχίζονται οι αλλαγές ή, για να ακριβολογούμε, οι προσθήκες προσώπων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μετά την πρόσφατη τοποθέτηση του διεθνολόγου και πρώην στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Κώστα Μπαλωμένου ως επικεφαλής στη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ για το Πεντάγωνο, και πιο συγκεκριμένα για τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, αναμένεται να «ανηφορίσει» και ο αντιπτέραρχος ε.α. Θεόδωρος Λάγιος, πάλαι ποτέ υπασπιστής του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου.

Το γεγονός πάντως ότι οι πληροφορίες θέλουν τον κ. Λάγιο να αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή διευθυντή έχει ως αποτέλεσμα να αναζωπυρωθεί η φημολογία γύρω από το ποιος τελικά θα καταλάβει τη θέση του διευθυντή Εξοπλισμών αντικαθιστώντας τον αντιναύαρχο ε.α. Κυριάκο Κυριακίδη. Προσώρας τα ονόματα που ακούγονται είναι αρκετά, με εκείνο του πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου να ξεχωρίζει, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η παραμονή του κ. Κυριακίδη στην εν λόγω θέση λόγω των στενών δεσμών του με την οικογένεια Μητσοτάκη.


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 03/11/2019 - Γ.Δ. - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr]

Σύμφωνα με το newpost.gr:

Αποκλειστικό: Ο Θεόδωρος Λάγιος νέος Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών - Πότε αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα

Νέος Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών αναλαμβάνει την ερχόμενη Δευτέρα ο υποπτέραρχος εα Θεόδωρος Λάγιος προσωπάρχης (Διευθυντης Β’ Κλάδου) του ΓΕΑ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ! Ο κ. Λάγιος αντικαθιστά τον υποναύαρχο εα Κυριάκο Κυριακίδη που αν και ήταν επιλογή του Πάνου Καμμένου -πατενταρισμένος «Δεξιός» στο Π.Ν- είχε επιτύχει να συνεργάζεται άριστα τόσο με τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με κορυφαία στελέχη της ΝΔ , όπως και με τον νυν υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η πρόωρη αντικατάσταση του υποναυάρχου Κυριακίδη (η θητεία του έληγε τον Απρίλιο του 2020) γίνεται μετά από εισήγηση του ΓΓ του υπουργείου Άμυνας Αντώνη Οικονόμου και φυσικά την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου.

Από τα πρώτα θέματα που θα κληθεί να χειριστεί ο νέος Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών είναι η αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) , την Γαλλία (φρεγάτες και ανταλλακτικά- υποστήριξη μαχητικών αεροσκαφών Μιράζ), ΗΠΑ (πρόγραμμα εκσυγχρονισμού F-16 αλλά και ελικοπτέρων) Βεβαίως ο Θ. Λάγιος ως άνθρωπος της εμπιστοσύνης του τέως υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου είχε εμπειρία και από θέματα της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών που τώρα αναλαμβάνει. Ο τρως υπουργός Άμυνας του είχε αναθέσει να «τρέξει» το πρόγραμμα δημιουργίας Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης πιλότων στην Καλαμάτα σε συνεργασία με αντίστοιχη Καναδική εταιρία. Επί υπουργίας Καμμένου στο πλαίσιο των συζητήσεων κυβέρνησης προς κυβέρνηση με τον Καναδά, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την εταιρεία Canadian Commercial Corporation (CCC), με σκοπό τη μετατροπή της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος (120 ΠΕΑ) στην Καλαμάτα σε διεθνές κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης. Μοντέλο αποτελούσε το πρόγραμμα του αεροπορικής εκπαίδευσης του ΝΑΤΟ στον Καναδά (NFTC), το οποίο δεν εκπαιδεύει μόνο τους χειριστές των αεροσκαφών της καναδικής βασιλικής αεροπορίας, αλλά και πιλότους από άλλες χώρες. Το σχέδιο περιελάβανε την μετατροπή της 120 ΠΕΑ σε ενός είδους περιφερειακού κέντρου αεροπορικής εκπαίδευσης όπου, εκτός από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ, θα μπορούσαν να εκπαιδεύουν χειριστές μαχητικών και κράτη της ευρύτερης περιοχής από τον Περσικό Κόλπο έως τη Βόρεια Αφρική, πληρώνοντας, φυσικά, γι’ αυτή την υπηρεσία.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ