2019-11-07 12:13:50
Φωτογραφία για Κ. Μητσοτάκης: Το 1821 ήταν η γέννηση, σήμερα είναι η αναγέννηση
Σημαντική ευκαιρία απολογισμού, αλλά και νέας νοηματοδότησης των αξιών που οδηγούν στην εθνική αυτογνωσία χαρακτήρισε τη συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός: «Τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάστασης αξίζει να τα προσεγγίσουμε με πολλούς τρόπους, στο δυνατό φως της ιστορικής εμπειρίας, υπό το σοφό πρίσμα των διδαγμάτων της, αλλά και με σταθερή πυξίδα τη θετική προβολή της στο μέλλον».

«Πρόκειται για μία σημαντική ευκαιρία τολμηρού απολογισμού αλλά και ζωογόνου περίσκεψης. Αναστοχασμού και μιας νέας νοηματοδότησης των αξιών που οδηγούν, τελικά, σε εθνική αυτογνωσία. Πρόκειται, τελικά, για μια επαναγνωριμία, με τον συλλογικό μας εαυτό που θα δώσει στην Ελλάδα μια σημαντική ευκαιρία, να ανασυνταχθεί εσωτερικά, αλλά και να επανασυστηθεί με την σύγχρονη ταυτότητά της στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο ολόκληρο» είπε.


Σημείωσε παράλληλα πως η υπόθεση των 200 χρόνων «είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων, παντού στη χώρα, αλλά και όπου υπάρχει Ελληνισμός» κάνοντας ειδική αναφορά στο ζήτημα της ψήφου των αποδήμων. «Στις αρχές του 1821, πολέμησε ηρωικά ο ''Ιερός Λόχος'' των διασκορπισμένων νέων μας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα, έχουμε ανάγκη από έναν διαφορετικό ''Ιερό Λόχο''. Από τους Έλληνες που έδιωξε η κρίση και φλέγονται από την επιθυμία να γυρίσουν. Αλλά και από όσους ζουν και προκόβουν σε 'δεύτερες' πατρίδες χωρίς να ξεχνούν την πρώτη. Είναι αυτοί που έρχονται, τώρα, ακόμη ένα βήμα πιο κοντά της με τη δυνατότητα που αποκτούν να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους» ανέφερε.

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ