2019-11-09 09:25:09
Φωτογραφία για ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ
Τούρκοι επίσημοι υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι οι κυβερνοεπιθέσεις που είχαν ως στόχο την Türk Telekom, τον μεγαλύτερο service provider της χώρας και την Garanti BBVA, εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, και πολλές άλλες εταιρείες, εν τέλει διέκοψαν την κίνηση του Internet.

Ο Yusuf Kıraç, αναπληρωτής διευθυντής τεχνολογίας της Türk Telekom, δήλωσε σε γραπτή δήλωσή του τη Δευτέρα ότι «ορισμένα θεσμικά όργανα» επηρεάστηκαν από τις κυβερνοπιθέσεις «τις οποίες αντιμετωπίζουν ακόμη και μεγάλα έθνη στον κόσμο».

«Οι εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο της Türk Telekom παρενέβησαν εγκαίρως και σταμάτησαν τις επιθέσεις και η εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση στο Internet συνεχίζεται κανονικά χάρη στα μέτρα που έλαβε η εταιρεία μας, η οποία έχει το μεγαλύτερο τμήμα ηλεκτρονικής ασφάλειας της χώρας», ανέφερε ο Kıraç.

Είπε ότι οι επιθέσεις επηρέασαν και άλλους παρόχους υπηρεσιών που επίσης έλαβαν μέτρα. «Παρόμοιες επιθέσεις μπορεί να συμβούν και αυτό που έχει σημασία είναι να προετοιμαστείς. Η Türk Telekom έχει ισχυρό αμυντικό σύστημα ενάντια σε κάθε είδους επίθεση «, ανέφερε ο Kıraç.


Η Garanti BBVA ανέφερε επίσης ότι έχει υπάρξει «έντονη κίνηση στο internet» στις ψηφιακές υπηρεσίες της, προκαλώντας προβλήματα πρόσβασης και ζήτησε συγνώμη από τους πελάτες της. Σε δήλωση τη Δευτέρα, η τράπεζα αναγνώρισε μια Ddos επίθεση, αλλά δήλωσε ότι κατάφερε να επιλύσει τα προβλήματα πρόσβασης. Η τράπεζα δήλωσε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα πρόσβασης στο εξωτερικό στις ψηφιακές υπηρεσίες του δανειστή και προσπαθούσαν να την επιλύσουν. «Δεν υπάρχει κίνδυνος για το απόρρητο των πληροφοριών των πελατών μας και την οικονομική τους ασφάλεια», ανέφερε η δήλωση.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ανέφεραν εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο ανέφεραν ότι ήταν μια DDoS περίπου 100 gigabytes ανά δευτερόλεπτο, μια σχετικά μικρή επίθεση. Οι επιθέσεις πιστεύεται ότι προέρχονται από το εξωτερικό. Η εφημερίδα Sabah ανέφερε ότι οι επιθέσεις προέρχονταν κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Ρωσία και την Κίνα.

Πέρυσι, μια βόρειο κορεατική ομάδα hacker στόχευσε τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Τουρκίας σε μια σειρά από κυβερνοπιθέσεις κατά τη διάρκεια δύο ημερών του Μαρτίου, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες της εταιρείας McAfee LLC, παρόλο που τα περιστατικά αυτά είχαν τη μορφή επιθέσεων malware.

Αρκετές κυβερνοεπιθέσεις συνέβησαν στην Τουρκία τα τελευταία 10 χρόνια. Η διεθνής ομάδα hacker Anonymous αποτελούσε συνεχή απειλή για αρκετά χρόνια, στοχεύοντας στην Τουρκία το 2011 και το 2012. Μετά από τις δύο απειλές, η ομάδα ξεκίνησε μια επίθεση με στόχο την παρακολούθηση του Internet από την Τουρκία – την γνωστή και ως TİB – η οποία τελικά απέτυχε λόγω μέτρων που είχαν ληφθεί εκ των προτέρων.

Επιπλέον, το 2015, τα τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι περισσότεροι από 400.000 ιστότοποι που καταχωρήθηκαν κάτω από το domain «.tr» της Τουρκίας αντιμετώπισαν προβλήματα με τις επιθέσεις Ddos, οι οποίες επηρέασαν την ταχύτητα του Διαδικτύου για δύο εβδομάδες.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ