2019-11-09 11:11:39
Φωτογραφία για Περίεργο περιστατικό βίας στο μαιευτήριο «Έλενα» – 2 νέα κρούσματα
Ο σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενης στο Γενικό Νοσοκομείο – Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» ήταν το αποτέλεσμα ενός περίεργου περιστατικού βίας, το οποίο καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Healthpharma.gr

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν τα περιστατικά βίας εις βάρος εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Δύο νέα συμβάντα στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» που καταγγέλλει σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έρχονται να προστεθούν σε άλλα τρία που κατήγγειλε για ισάριθμα νοσοκομεία (ΑΧΕΠΑ, Σύρος, Καλαμάτα) στην αρχή της εβδομάδας.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, την περασμένη Δευτέρα πατέρας νεογέννητου παιδιού προπηλάκισε και τραυμάτισε την προϊσταμένη επιστασίας και ιματισμού του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» – ενώ το περιστατικό βίας περιλαμβάνει και κάποια άλλα «σκοτεινά» σημεία όπως ότι ο φερόμενος ως πατέρας του νεογέννητου απειλούσε να πέσει από το μπαλκόνι.

Στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα επίθεση σημειώθηκε από συνοδό ασθενούς σε βάρος εργαζόμενου από το προσωπικό φύλαξης.

«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και καταγγέλλουμε τα φαινόμενα βίας (λεκτικής, σωματικής κτλ) εντός των Δημοσίων Νοσοκομείων. Ζητάμε να ληφθούν άμεσα μέτρα από τη Διοίκηση για τον περιορισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επικίνδυνων φαινομένων που συνεχώς πυκνώνουν» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στην ανακοίνωσή της.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ