2019-11-10 12:54:09
Φωτογραφία για Ο πρώην σωματοφύλακας του Μακρόν τα «λέει» όλα σε ένα βιβλίο!
Με τον σιβυλλικό τίτλο «Αυτά που δεν θέλουν να πω» (Ce qu’ils ne veulent pas que je dise) κυκλοφόρησε την Πέμπτη στη Γαλλία το αποκαλυπτικό βιβλίο του πρώην επικεφαλής της

φρουράς του Γάλλου προέδρου - Ο ίδιος, ο Μπεναλά προωθεί το βιβλίο του στο Twitter με την υπόσχεση να αποκαλύψει πώς ήταν «η ζωή του στην καρδιά της εξουσίας»

«Τριγμούς» στο Μέγαρο των Ηλυσίων αναμένεται να προκαλέσει με τις αποκαλύψεις του το νέο βιβλίο του 28χρονου Αλεξάντρ Μπεναλά, πρώην επικεφαλής της ασφάλειας του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στον ξυλοδαρμό διαδηλωτών κατά την διάρκεια πορείας την Πρωτομαγιά του 2018.

Με τίτλο «Αυτά που δεν θέλουν να πω» (Ce qu’ils ne veulent pas que je dise, εκδόσεις Plon) κυκλοφόρησε την Πέμπτη στη Γαλλία το νέο βιβλίο του πρώην «αγαπημένου» παιδιού του Γάλλου προέδρου. Σύμφωνα με το περιοδικό le Point, που δημοσίευσε αποκλειστικά αποσπάσματα του βιβλίου, μία ημέρα πριν αυτό κυκλοφορήσει, πρόκειται για την αυτοβιογραφία του Μπεναλά, στην οποία αποκαλύπτει λεπτομέρειες από την ζωή του στο Μέγαρο των Ηλυσίων, άγνωστες μέχρι σήμερα ιστορίες, που έζησε δίπλα στον Μακρόν, την «εγγύτητα» που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο.


Ο Μπεναλά ξετυλίγει το κουβάρι των αποκαλύψεων αρχίζοντας από τις 20 Ιουλίου του 2018, όταν η Monde αποκάλυψε την εμπλοκή του στον ξυλοδαρμό των διαδηλωτών της Πρωτομαγιάς. «Είμαι σαν το θήραμα, που δεν γνωρίζει ακόμα πως ξεκίνησε η κυνηγητική περίοδος», γράφει ο Μπεναλά και αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, μετά το αποκαλυπτικό βίντεο με τον ξυλοδαρμό, ο Ισμαέλ Εμελιέν, ειδικός σύμβουλος του Μακρόν.

Ο Μπεναλά μέσα στις 280 σελίδες του βιβλίου του γράφει και για την πρώτη γνωριμία με τον Μακρόν, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Γάλλου προέδρου. «Η επικοινωνία ήταν απόλυτη. Ήξερα πως επρόκειτο να τον ακολουθήσω», αναφέρει ο Μπεναλά. Ο συγγραφέας δίνει την δική του εκδοχή για την απόλυσή του από το Μέγαρο των Ηλυσίων και υποστηρίζει πως «κάποιοι επεδίωξαν να τον απομακρύνουν επειδή αναμόρφωσε την ασφάλεια στο Ελιζέ».

Ο Μακρόν πάτησε κατά λάθος τον συναγερμό ενώ έκανε ντους

Ανάμεσα στις αποκαλύψεις για την ζωή στο προεδρικό Μέγαρο ο Μπεναλά γράφει ένα αστείο συμβάν με πρωταγωνιστή τον Μακρόν. Ο πρόεδρος ήταν στο νους, όταν κατά λάθος πάτησε τον συναγερμό. Μια ομάδα οπλισμένων φρουρών έτρεξε στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του προεδρικού ζεύγους, αλλά η Μπριζίτ Μακρόν, που δεν γνώριζε τι είχε προηγηθεί, δεν τους άφηνε να μπουν. Τελικά, μετά από συζητήσεις, η Πρώτη Κυρία επέτρεψε στον επικεφαλής να εισέλθει μόνος στον χώρο. Ο Εμανουέλ Μακρόν τον διαβεβαίωσε πως «όλα είναι καλά». Στην ερώτηση του le Point γιατί έγραψε το βιβλίο, ο Μπεναλά απαντά: «Κάποιοι άνθρωποι έγραψαν μια ιστορία, που δεν είναι η δική μου».

Ο Μπεναλά «βάζει πλώρη» για δήμαρχος;

Παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου βιβλίου, ο Αλεξάντρ Μπεναλά ξεκίνησε μια εταιρεία παροχής συμβουλών και φύλαξης στο Μαρόκο, χώρα καταγωγής των γονιών του ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο, αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου. Οι φήμες θέλουν τον Μπεναλά να θέτει υποψηφιότητα ως δήμαρχος στου Σαιν-Ντενί, στο βόρειο τμήμα του Παρισιού. Ο ίδιος, για να διασκεδάσει τις φήμες ανέβασε στις 2 Οκτωβρίου στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία φορά την κορδέλα του δημάρχου με την λεζάντα «Μάρτιος 2020».

Το σκάνδαλο Μπεναλά είχε συγκλονίσει την Γαλλία

Ο 28χρονος Αλεξάντρ Μπεναλά, πρώην επικεφαλής της φρουράς του Εμανουέλ Μακρόν και σύμβουλος της ασφάλειας του Γάλλου προέδρου, είχε σοκάρει την κοινή γνώμη, όταν την Πρωτομαγιά του 2018 μαζί με τον Βενσάν Κραζ, έφεδρο της χωροφυλακής και δύο άλλους αστυνομικούς, ενεπλάκη στον άγριο ξυλοδαρμό δύο διαδηλωτών. Στις 20 Ιουλίου του περασμένου έτους η Monde έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Μπεναλά μαζί με τρεις άλλους άνδρες να κακοποιούν διαδηλωτές της Πρωτομαγιάς. Όπως είχαν αποκαλύψει τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο συνεργάτης του Μακρόν είχε ζητήσει να του επιτραπεί ο ρόλος του «παρατηρητή» της επιχείρησης της αστυνομίας στην πορεία για την Πρωτομαγιά.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε για την βίαιη συμπεριφορά του «αγαπημένου παιδιού» του Μακρόν, όπως αποκαλούσε ο γαλλικός Τύπος τον Μπεναλά, το Ελιζέ αναγκάστηκε να απομακρύνει τον νεαρό σωματώδη, μελαχρινό άνδρα, ο οποίες συχνά συνόδευε στις εξόδους του αλλά και στις διακοπές το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας. Ο Μπεναλά οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης και παραδέχθηκε πως έκανε «ένα μεγάλο λάθος» ενώ παράλληλα, υποστήριξε πως «θέλουν να πλήξουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσω αυτού».

Από την πλευρά του ο Μακρόν θέλησε να υποβαθμίσει την «υπόθεση Μπεναλά», που πλέον είχε χαρακτηριστεί «σκάνδαλο» από τον γαλλικό Τύπο και με δηλώσεις του τον περασμένο Ιούλιο στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ανέφερε: «Είπα ό,τι είχα να πω, δηλαδή ότι πιστεύω πως πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Και ότι για πολλούς πρόκειται για μια τρικυμία εν κρανίω».

Το «σκάνδαλο Μπεναλά» έλαβε νέες διαστάσεις τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η γαλλική ιστοσελίδα Mediapart αποκάλυψε πως ο προστατευόμενος του Γάλλου προέδρου χρησιμοποιούσε τα διπλωματικά διαβατήριά του και μετά την απομάκρυνσή του από το Ελιζέ, με αποτέλεσμα οι Αρχές να ανοίξουν νέα έρευνα σε βάρος του.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Μπεναλά οδηγήθηκε στην φυλακή, όταν αποκαλύφθηκε πως παραβίασε τους όρους της εγγύησης του και συναντήθηκε με τον έτερο συγκατηγορούμενο του, Βενσάντ Κραζ, που ήταν μαζί του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της περσινής Πρωτομαγιάς, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο είχε απαγορεύσει στους δύο άνδρες την οποιαδήποτε μεταξύ τους επικοινωνία.

Ο Μπεναλά είχε μείνει επί μία εβδομάδα κρατούμενος σε φυλακή του Παρισιού και όταν αποφυλακίστηκε δήλωσε στους δημοσιογράφους «ευτυχής και ανακουφισμένος».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ