2019-11-11 21:22:11
Φωτογραφία για Υποκλίθηκε στον Τσιτσιπά ο Μεντβέντεβ
Εξαιρετικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ (7-6 (5), 6-4) του Ντανίιλ Μεντβέντεβ και μπήκε με το... δεξί στα ATP Finals σπάζοντας την αρνητική παράδοση που είχε με τον Ρώσο.

Αυτή την φορά ο Έλληνας τενίστας (νο 6 στον κόσμο) μπήκε αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον Ρώσο να έχει ένα εύκολο απόγευμα. Οι δύο «μονομάχοι» κράτησαν το σερβίς τους με τον Ρώσο να σώζει το μοναδικό break point που δημιούργησε στο σετ ο Τσιτσιπάς κι έτσι τα πάντα ξεκαθάρισαν στο τάι μπρέικ.

Εκεί ο 21χρονος πρωταθλητής ήταν ανώτερος, πήρε ορισμένους εντυπωσιακούς πόντους και κατάφερε να κατακτήσει το σετ με 7-6 (5). Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που κατάφερε να προηγηθεί απέναντι στον Ρώσο, αφού στις προηγούμενες πέντε αναμετρήσεις δεν είχε μπορέσει να βρεθεί μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο, με την ψυχολογία στα ύψη και παίζοντας το ίδιο σοβαρά και πειθαρχημένα, ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 2-0, αφού δημιούργησε πέντε break points. Κατάφερε να εκμεταλλευτεί το τελευταίο από αυτά και να προηγηθεί με 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε και έφτασε στη νίκη με 6-4.

Η συγκεκριμένη νίκη μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την τετράδα στον Στέφανο Τσιτσιπά, αρκεί να κάνει άλλη μία απέναντι στους Ναδάλ και Ζβέρεβ. Σε τέτοια περίπτωση η πρόκριση θα είναι δεδομένη, αν και όλα θα εξαρτηθούν από τα υπόλοιπα αποτελέσματα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ