2019-11-14 17:23:17
Φωτογραφία για Σύλληψη δύο Ρώσων διακινητών στη Ρόδο… Έφερναν από Τουρκία
Το Λιμενικό στη Ρόδο έχει θέσει υπό κράτηση δύο Ρώσους πολίτες που θεωρούνται ύποπτοι για μεταφορά μεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία, επιβεβαίωσε η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα. Η ρώσικη πρεσβεία στην Ελλάδα ερευνά τις συνθήκες κράτησης δύο Ρώσων ναυτικών που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρές ποινές για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.

«Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα της Ρόδου, στις 2 Νοεμβρίου, δύο πολίτες τέθηκαν υπό κράτηση στα ανοιχτά των ακτών του νησιού – οι Α. Μαλένκοφ και Ρ. Μπέλενκο – που είναι ύποπτοι για μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα από την Τουρκία. Το προξενικό τμήμα της πρεσβείας βρίσκεται σε επαφή με τους συγγενείς του Μαλένκοφ. Ένα αίτημα εστάλη στις ελληνικές αρχές», ανέφερε η πρεσβεία.

«Δεν έχουμε λάβει ακόμη επίσημη ειδοποίηση για την κράτηση των πολιτών μας από το υπουργείο Εξωτερικών ή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να αναζητούμε τις λεπτομέρειες για το τι συνέβη προκειμένου να παρασχεθεί η απαραίτητη προξενική βοήθεια στους Ρώσους», πρόσθεσε η πρεσβεία.


Το Λιμενικό ανέφερε ότι στις 2 Νοεμβρίου, ένα πλοίο τέθηκε υπό κράτηση νοτιοδυτικά της Ρόδου με 62 επιβαίνοντες. Συνοδεία σκαφών της ακτοφυλακής, το πλοίο απέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου, όπου συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για διακίνηση μεταναστών.

Σύμφωνα με συγγενείς του, ο ναυτικός Αλεξέι Μαλένκοφ από το Ουσουρίσκ πήγε στην Τουρκία για να κερδίσει χρήματα. Ένας φίλος του από το Σότσι, του πρότεινε τη μεταφορά τουριστών από την Τουρκία στην Ιταλία. Κατά το πρώτο ταξίδι, το πλοίο έπεσε σε καταιγίδα, παρέκκλινε της πορείας του και κατέληξε στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας όπου και τέθηκε υπό κράτηση από το Λιμενικό… καθώς αντί τουριστών μετέφερε μετανάστες.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ