2019-11-14 19:42:58
Φωτογραφία για Φορολογικό νομοσχέδιο - Ηλεκτρονικές αποδείξεις
Πλήθος από σχόλια έχουν κατακλύσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο opengov.gr, με τους περισσότερους να δηλώνουν αδυναμία

συλλογής του 30% του εισοδήματός τους σε αποδείξεις.

Tην... τιμητική του έχει συγκεκριμένα το άρθρο 7 που προβλέπει την υποχρέωση των φορολογούμενων να κάνουν κάθε χρόνο το 30% των συναλλαγών τους με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής και κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές) για να μην τους επιβληθεί ο φόρος του 22%.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση, όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του newmoney.gr, εξετάζει τη μείωση του ποσοστού στο 25% ή 20% για όλους ή να βελτιώσει τη διάταξη για πολλές κατηγορίες πολιτών.

Χαρακτηριστικά φορολογούμενος διαμαρτύρεται, σημειώνοντας ότι το ετήσιο εισόδημά του ανέρχεται σε 10.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 3.600 ευρώ αποτελούν διατροφή. Η διατροφή όμως, δεν αφαιρείται, με αποτέλεσμα να πρέπει να βρει αποδείξεις ύψους 3.000 ευρώ για πραγματικό εισόδημα 6.400 ευρώ.

Σε άλλο παράδειγμα, φορολογούμενος πολίτης σχολιάζει: «Πιστεύω ότι το 30% δαπάνες με κάρτα είναι υπερβολικό, ειδικά για εισοδήματα μέχρι 10000. Πρέπει έως τις 10.000 να είναι το μισό, δηλαδή 15%, γιατί τα χαμηλά εισοδήματα δεν μπορούν να μαζέψουν αυτά τα ποσά! εκτός και αν στις δαπάνες βάλουν αυτά που πληρώνουν στον ΕΝΦΙΑ, στο εισόδημα!το 30% είναι υπερβολικό πιστεύω για εισοδήματα 10.000».

Διαβάστε πιο κάτω μερικά από τα σχόλια πολιτών στο opengov.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ