2019-11-14 22:06:44
Φωτογραφία για Ford Puma ST 200 ΗΡ
Όταν η Ford παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο crossover Puma, διερωτηθήκαμε κατά πόσο

το Blue Oval θα υιοθετούσε στη γρήγορη έκδοση του τον 3κύλινδρο 1,5 λίτρων βενζίνης. Λίγους μήνες αργότερα επιβεβαιώνεται – ένα Puma ST κατασκοπεύτηκε στο Nurburgring.

Όπως συμβαίνει στο διαδίκτυο, έχουμε ήδη δει πώς μπορεί να είναι το Puma ST έστω και μέσω photoshop δια χειρός X-Tomi Design. Οι προδιαγραφές δεν αποτελούν μυστήριο, ο δυνατός 1.5 turbo τριών κυλίνδρων παράγει 200 ίππους και 29,6 kgm ροπής, όπως συμβαίνει δηλαδή και με το Fiesta ST. Δεν πιστεύουμε πως λόγω σχήματος ή βάρους το Puma ST θα υστερεί αρκετά από τα 6,5 sec για το κλασικό 0-100 km/h από στάση, που χρειάζεται το hot Fiesta με τον ίδιο βενζινοκινητήρα. Επιπλέον, δεδομένου ότι το ύψος του δεν είναι υπερβολικά απαγορευτικό, η δυναμική δεν πρέπει να επηρεάζεται πάρα πολύ. Λαμβάνοντας υπ ‘όψιν πόσο ευχάριστη ταραχή προκαλεί η οδήγηση του Fiesta ST, αναλογικά το Puma ST θα μπορούσε να αποτελέσει το ταχύτερο και πιο ικανό crossover στην κατηγορία.

Προς το παρόν, είχαμε βάλει στην καρδιά μας το VW T-Roc R στην κορυφή της λίστας, αλλά ίσως το Puma ST καταφέρει να αλλάξει τα συναισθήματά μας. Η προσδοκία σε επίπεδο τιμής είναι τα 35.000 ευρώ, πολύ πιο κάτω δηλαδή από τις τιμές των VW T-Roc και Audi SQ2. Μπορεί να μην έχουμε ακριβώς τον διάδοχο του Ford Racing Puma που θα θέλαμε ιδανικά, αλλά σε κάθε περίπτωση, το ενδιαφέρον μας έχει αναζωπυρωθεί ήδη…
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ