2019-11-15 11:05:19
Φωτογραφία για Ένα γράμμα από την Hashimoto.
Γεια σου! Το όνομα μου είναι Hashimotο. Είμαι μια αόρατη αυτοάνοση ασθένεια που επιτίθεται στον θυρεοειδή αδένα σου και σου προκαλεί Υποθυρεοειδισμό.

Τώρα είμαι πια μέρος της ζωής σου. Αν έχεις Υποθυρεοειδισμό, μάλλον έχεις εμένα. Εγώ είμαι η βασική αιτία Υποθυρεοειδισμού στην Η.Π.Α και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

 

Είμαι πολύ ύπουλη, επειδή συχνά δεν με ανακαλύπτουν στις αιματολογικές εξετάσεις.

Οι άλλοι γύρω σου δεν μπορούν να με δουν η να με ακούσουν, άλλα το ΣΩΜΑ σου με νιώθει.

Μπορώ να σου επιτεθώ σε όποιο σημείο του σώματος σου θέλω.

Μπορώ να σου προκαλέσω πόνους, και όταν έχω πολλά κέφια, προκαλώ πόνους σε όλο σου το σώμα.

Θυμάσαι τότε, που ήσουν μέσα στην ενέργεια και είχες όρεξη και κέφι για ζωή?

Την ενέργεια σου την έκλεψα εγώ και τώρα σου έδωσα αντί αυτού μεγάλη εξάντληση. Τώρα πώς να περνάς όμορφα? Τώρα να δούμε, θα έχεις κέφι?


Μπορώ να σου πάρω τον αναζωογονητικό ύπνο

και να σου προκαλέσω συναίσθημα σύγχυσης

και έλλειψη συγκέντρωσης.

Σου προκαλώ επίσης τρέμουλο και ανησυχία.

Σε κάνω μια να κρυώνεις και μια να ζεσταίνεσαι,

όταν όλοι γύρω σου είναι μια χαρά.

Σου πρήζω τα χέρια, τα πόδια, το πρόσωπο και τα μάτια.

 

Είμαι συχνά η αιτία που νιώθεις φοβίες, ανασφάλεια και κατάθλιψη. Ίσως ακόμα και άλλων διανοητικών προβλημάτων.

Κάνω μαλλιά σου πέφτουν, είναι ξηρά και σπάνε. Σου δημιουργώ ξηρό δέρμα και σου προκαλώ ακμή …. Οι δυνατότητες μου δεν έχουν σύνορα.

Σε κάνω να παχαίνεις, ακόμα και αν δεν τρως πολύ η αν κάνεις πολύ γυμναστική. Τα κιλά σου δεν φεύγουν. Βέβαια κάποιους τους κάνω και αδυνατίζουν σε υπερβολικό βαθμό.

Συχνά προσκαλώ και φίλους μου, δηλαδή άλλα αυτοάνοσα νοσήματα και έτσι σου προκαλώ κι’ άλλη κόπωση.

Αν σχεδίασες να κάνεις κάτι, και χαίρεσαι πολύ και το περιμένεις πώς και πως – μπορώ να σου χαλάσω όλα τα σχέδια.

Δεν με ζήτησες εσύ, εγώ σε βρήκα και σου φορτώθηκα – για διαφόρους δικούς μου λόγους.

Ίσως κάποια ίωση, που δεν ανάρρωσες σωστά, ίσως κάποιο αυτοκινητιστικό ατύχημα, ίσως ακόμα χρόνιες τραυματικές εμπειρίες, καταπίεσης, κακοποίησης και στρες (Με το στρες έχω την καλύτερη απόδοση). Μπορεί να είμαι κληρονομικό. Όποιος και αν είναι ο λόγος που ήρθα – Ήρθα για να μείνω.

Άκουσα πως πας στον γιατρό και να απαλλαχτείς από εμένα. Χαχαχαα! Προσπάθησε. Θα πας σε πάαααρα πολλούς γιατρούς μέχρι να βρεις κάποιον που να σε βοηθήσει πραγματικά.

Θα λάβεις λάθος φαρμακευτική αγωγή, αναλγητικά χάπια, υπνωτικά χάπια και χάπια που θα σου δίνουν ενέργεια. Θα σου πουν πως είσαι Υποχόνδριος/α, φοβικός/η και πάσχεις από κατάθλιψη και θα σου δώσουν ένα σωρό αντικαταθλιπτικά.

Θα υπάρχουν και άλλα πράγματα που θα σε κάνουν να νιώθεις άρρωστος/η και δυστυχισμένος/η. Η λίστα αυτών των πραγμάτων είναι ατελείωτη: Χοληστερίνη, Προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα….

Έχεις προβλήματα με την πίεση σου, με το ζάχαρο σου, με την καρδιά σου? Ναι, είμαι η αιτία.

Δεν μπορείς να μείνεις έγκυος έχεις αποβολές? Ίσως να φταίω εγώ

Δεν μπορείς να ανασάνεις, έχεις πρόβλημα με το αναπνευστικό? Εγώ φταίω.

Έχεις υψηλές τιμές του ήπατος? Εγώ είμαι….

Προβλήματα με τα δόντια, ούλα και γνάθο?

Σου το είπα η λίστα είναι ατελείωτη Ίσως σου προτείνουν θεραπείες με μασάζ, σου λένε να κοιμάσαι περισσότερο, να κινείσαι περισσότερο και έτσι θα σου περάσω … άλλα πουυυυ

Θα σου πουν να σκέφτεσαι θετικά, θα σε τρυπούν με βελόνες, άλλα το χειρότερο ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, όταν θα πηγαίνεις από τον έναν γιατρό στον άλλον και θα προσπαθείς να του πεις πόσο σε έχω καθηλώσει, πόσο εξουθενωμένος/η νιώθεις . Το πιο πιθανό είναι ότι αυτοί οι γιατροί με την τόση «κατανόηση» (= απληροφόρητοι) θα σε στείλουν σε ψυχολόγο.

Η οικογένεια, οι φίλοι και οι συνάδελφοι θα σε ακούνε, μα κάποια στιγμή θα κουραστούν να σε ακούν να τους λες πόσο σε κουράζω, πόσο δύσκολη είναι η ζωή μαζί μου.

Κάποιοι θα σου απαντούν «Έλα μωρέ μια άσχημη μέρα είναι θα περάσει» η «Ε, περνάνε τα ΧΡΟΝΙΑ» χωρίς να συνειδητοποιούν ότι εσύ μιλούσες για πριν από 20 ΜΈΡΕΣ.

Θα λένε πράγματα όπως «Έλα προσπάθησε περισσότερο, κάνε γυμναστική, βγες κάνε διάφορα πράγματα, να δεις θα το ξεχάσεις και θα είσαι σε λίγο καλύτερα»

Μα θα αγνοούν ότι εγώ σου παίρνω την δύναμη από το σώμα και το πνεύμα και όλη σου την ενέργεια και σε καθιστώ ανίκανο/η να ακολουθήσεις τέτοιου είδους συμβουλές. Απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ.

Μερικοί ίσως αρχίσουν το κουτσομπολιό.

«Είναι υποχόνδριος/α θα λένε» και τότε θα συνειδητοποιείς ότι χάνεις την αξιοπρέπεια σου, στην προσπάθεια να τους κάνεις να καταλάβουν. Ειδικά σε μια συζήτηση με έναν «κανονικό» άνθρωπο, όταν θα χάνεις τα λόγια σου και θα ξεχνάς τι ήθελες να πεις, Τότε θα ακούς πράγματα όπως: « Και η γιαγιά μου έτσι ήταν και με τα φάρμακα τώρα είναι καλύτερα.» Θα προσπαθείς απεγνωσμένα να τους πεις ότι επειδή η γιαγιά τους παίρνει τα φάρμακα ΤΗΣ δεν σημαίνει ότι είναι τα φάρμακα που χρειάζεσαι εσύ.

 

Δεν θα σε καταλαβαίνουν , ότι αυτή η ασθένεια σου επιτίθεται από το κεφάλι έως το μικρό δαχτυλάκι των ποδιών. Κάθε σου κύτταρο κάθε σου όργανο θα χρειάζεται ακριβώς την σωστή αναλογία από φάρμακα που είναι απαραίτητα για ΕΣΕΝΑ!

Δεν θα σου κάνει καλό ότι κάνει γενικότερα σε όλους καλό.

 

Το μόνο μέρος που πραγματικά θα βρίσκεις κατανόηση και υποστήριξη θα είναι τα άτομα που πάσχουν από την ίδια ασθένεια όπως εσύ. Είναι τα μόνα άτομα που θα σε καταλάβουν!

Με αγάπη,

Hashimoto Θυρεοειδίτιδα

(μετάφραση από τα αγγλικά ένα άρθρο από την Gene Lee Nolin απο Α.Α.)
via
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ