2019-11-15 19:24:39
Φωτογραφία για Είναι μόδα το να μισεί κάποιος τον Λιάγκα! Γιατί άραγε
Το θέατρο του παραλόγου επικρατεί τις τελευταίες μέρες σχετικά με την υπόθεση της φοιτήτριας στη Θεσσαλονίκη στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα».

Ξεκινώντας, σε κάθε περίπτωση θεωρούμε τη συγκεκριμένη αντίδραση των συντελεστών της εκπομπής λανθασμένη και ανώριμη. Από εκεί και πέρα, κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει πως έχει χαθεί το μέτρο στα όσα ακολούθησαν. Αντιμετωπίζουμε τους συγκεκριμένους ανθρώπους σαν να έκαναν το μεγαλύτερο-ασυγχώρητο έγκλημα. Όλοι αυτοί που απαιτούν το κόψιμο της εκπομπής και προχωρούν στον δημόσιο λιθοβολισμό των προσώπων αυτών, έχουν άραγε σκεφτεί το ίδιο για αντίστοιχα προγράμματα στην τηλεόραση;

Έχουν ασχοληθεί τόσο πολύ με την εκμετάλλευση εκατοντάδων ιδιαίτερων ανθρώπων από την Αννίτα Πάνια; Έχουν διαμαρτυρηθεί τόσο για τις ψεύτικες-εμετικές τηλεφωνικές γραμμές στο «Ευτυχείτε»; Τους ενοχλεί ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η γυναικεία υπόσταση στο «GNTM»; Αηδίασαν με τα βίαια μηνύματα που πέρασαν παίκτες του «Master chef» την περασμένη σεζόν; Έκαναν καταγγελία στο ΕΣΡ για την εκπόρνευση του έρωτα δια χειρός «Power of love» και «Game of Love»; Αηδίασαν με τα παιχνίδια «Ελλάδα έχεις ταλέντο» και «X-Factor» που προέβαλλαν στις οντισιόν τους ατάλαντους ανθρώπους για να γελάει το κοινό; Ξεσπάθωσαν όταν η Ελεονώρα Μελέτη στο STAR και ο Θέμος Αναστασιάδης στον ΑΝΤ1 έκαναν lifestyle πάνω στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής; Έδωσαν προσοχή στο ρατσιστικό σχόλιο των Σταματίνας Τσιμτσιλή και Τάσου Αρνιακού τις προηγούμενες μέρες; Εξαγριώθηκαν με τα όσα κατά καιρούς έχει πει ο Δημήτρης Παπανώτας στο «Happy Day» για μητέρες; Ζήτησαν τη διακοπή της προβολής των παραστάσεων του Μάρκου Σεφερλή, στις οποίες ο Αλβανός ταυτίζεται μονίμως με τον κλέφτη; Ας μην μιλήσουμε για το πώς ορισμένες εκπομπές «ξεσκίζουν» έναν θάνατο δίνοντας αίμα και δάκρυα στο αχόρταγο κοινό της «σύγχρονης ρωμαϊκής αρένας»
.

Αν ναι, τότε καλώς έχουν κινηθεί με αυτόν τον τρόπο απέναντι στην παρέα του Γιώργου Λιάγκα. Αν όχι, τότε μήπως πρέπει να καταλάβουμε τι συμβαίνει;

Εδώ και κάποια χρόνια έχει καλλιεργηθεί ένα πολύ συγκεκριμένο κλίμα για τον συγκεκριμένο παρουσιαστή. Στο πρόσωπό του, η νέα γενιά έχει ταυτίσει τον ρατσισμό, την κακή δημοσιογραφία, τον νεοπλουτισμό και γενικά ό,τι στραβό υπάρχει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

Είναι μόδα το να μισεί κανείς τον Γιώργο Λιάγκα, γεγονός που αυτόματα κάνει όποιον τρέφει αυτό το συναίσθημα, προοδευτικό, μοντέρνο και αντισυμβατικό. Πώς αλλιώς οι (πολλές φορές) ακραία ρατσιστές εκπρόσωποι του youtube θα βρουν ένα στόχο-σάκο του μποξ για να προβάλουν την εναλλακτικότητά τους;

Σαφέστατα, ο Γιώργος Λιάγκας έχει υποπέσει πολλές φορές σε ατοπήματα. Ωστόσο, αυτά δεν παθαίνει όποιος αποφασίζει να εκτίθεται λίγο παραπάνω από τους άλλους; Εκτός και αν θέλουμε μία τηλεόραση γεμάτη από καλοσυνάτους παρουσιαστές που τους βρίσκουν όλους υπέροχους και έχουν βουτηχθεί μέσα στις δημόσιες σχέσεις. Προτιμώ τον Γιώργο Λιάγκα που στα δέκα πράγματα που θα πει, θα ξεστομίσει και μία βλακεία, παρά την Ελένη Μενεγάκη, η οποία φοβάται να διατυπώσει οποιαδήποτε άποψη, προκειμένου να μη χάσει έστω και ένα μικρό μέρος από τους θιασώτες της. 

Και τα παραπάνω δεν αναφέρονται τόσο στο ατυχές περιστατικό με τη φοιτήτρια, αλλά στο όλο κλίμα Αντί-Λιάγκα που επικρατεί τα τελευταία χρόνια. 

Για να μη γίνει λόγος και για το πώς το θέμα κατάφεραν κάποιοι να το πολιτικοποιήσουν, βλέποντας στο πρόσωπο της Κατερίνας Γκαγκάκη την Κυβέρνηση. Αντίθετα, ο Δημήτρης Παπανώτας είχε το μικρότερο επικοινωνιακό κόστος. (Γιατί άραγε;)

Πολύ λυπάμαι που είδα με τα μάτια μου την εμετική αντίδραση ορισμένων, όταν διάβασαν την είδηση με την εκτόνωση στην πλάτη της φοιτήτριας και την επόμενη μέρα έγραφαν λίβελους κατά της εκπομπής του ΣΚΑΙ. Το επιχείρημά τους φυσικά είναι ότι «άλλο τι λέγεται στην τηλεόραση και άλλο σε μία παρέα». Πολύ σωστό, αλλά μου θυμίζει το «Ρίξε ξύλο στη γυναίκα σου, όταν κλείνει η πόρτα. Δεν πειράζει, αρκεί, όταν είστε κάπου δημόσια, να φαίνεστε αγαπημένοι». 

Και ξαναλέω, δεν δικαιολογώ σε τίποτα τα όσα διαδραματίστηκαν στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, αλλά και οι αντιδράσεις έχουν ένα όριο.

Εύχομαι ειλικρινά όσοι αποφασίζουν να καταδικάσουν τόσο εύκολα κάποιους ανθρώπους, να είναι οι «αλάνθαστοι», όπως πολύ σωστά έγραψε ο Αντώνης Σρόιτερ. Αν δεν είναι, τότε να είναι έτοιμοι να «λουστούν» αυτό που προκαλούν.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ