2019-11-15 21:32:31
Φωτογραφία για Το όριο ταχύτητας στα 150 km/h;
 Παρότι πολλές χώρες της Ευρώπης προσανατολίζονται στο να μειώσουν το ανώτατο όριο

ταχύτητας των αυτοκινήτων, μια χώρα της Ηπείρου μας όμως θα το αυξήσει και μάλιστα, θα το φθάσει στα… 150 km/h!

Πρόκειται για τη Σερβία και η επικείμενη αύξηση του ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 150 km/h προαναγγέλθηκε από τον Διευθυντή των Αυτοκινητοδρόμων της χώρας, Zoran Drobnjak, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι έχει έρθει σε συμφωνία με την τροχαία για να αυξηθεί κατά 20 km/h το τωρινό ανώτατο όριο ταχύτητας των 130 km/h.

«Έχουμε ήδη συμφωνήσει με την τροχαία και πλέον σύντομα το όριο ταχύτητας σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους μας θα αυξηθεί στα 150 km/h, ώστε να εναρμονιστούμε με τα Ευρωπαϊκά στάνταρ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Drobnjak.

Ένας από τους λόγους που θα συμβεί αυτό είναι το γεγονός ότι δόθηκε στην κυκλοφορία το ανατολικό κομμάτι του Αυτοκινητοδρόμου 10 της Σερβίας ολοκληρώνοντας το έργο, το οποίο είναι κατασκευασμένο με τα πλέον σύγχρονα Ευρωπαϊκά στάνταρ.


Ωστόσο, οι δηλώσεις αυτές του κ. Drobnjak έχουν επιφέρει πολλές αντιδράσεις, αφού ήδη πολλές επιτροπές για την οδική ασφάλεια στη χώρα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων, σε περίπτωση που τελικά ισχύσει το νέο όριο ταχύτητας.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι των επιτροπών αυτών αντιδρούν τονίζοντας ότι σε καμία χώρα στην Ευρώπη δεν υπάρχει ανώτατο όριο 150 km/h, αφού μόνο η Αυστρία, η Βουλγαρία και η Πολωνία έχουν όριο 140 km/h, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες το όριο είναι από 110 έως 130 km/h (τονίζουμε ότι παραδοσιακά, σε ορισμένα τμήματα της γερμανικής Autobahn δεν υπάρχει όριο ταχύτητας).

Σημειώστε τέλος ότι πρόσφατα, στην Ολλανδία, ανακοινώθηκε ότι για λόγους που έχουν να κάνουν με τη μείωση των ρύπων από τα κυκλοφορούντα οχήματα, το ανώτατο όριο ταχύτητας θα μειωθεί από τα 130 km/h στα 100 km/h.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ