2019-11-15 23:50:20
Φωτογραφία για Κως: Δοκιμή συστήματος προειδοποίησης για τσουνάμι
Σε άσκηση αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης λόγω τσουνάμι προχωρούν την Τρίτη στις 9 το πρωί στην Κω το Κοινό Κέντρο Ερευνών (JRC) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και η τοπική κοινότητα του νησιού.

Στην άσκηση θα δοκιμαστεί ο νέος εξοπλισμός, αλλά και οι νέες διαδικασίες που θεσπίστηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωση «Tsunami Last Mile», μετά το τσουνάμι το οποίο έπληξε την Κω το 2017 και προκάλεσε δύο θανάτους.

Η υποδομή «Tsunami Last Mile» περιλαμβάνει αισθητήρες και σταθμούς για τη μέτρηση της στάθμης της θάλασσας, ενημερωτικές πινακίδες με μεγάφωνα στην ακτογραμμή της μαρίνας της Κω και σειρήνες μεγάλης εμβέλειας.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να βελτιωθεί η έγκαιρη προειδοποίηση και η επικοινωνία, προκειμένου ο τοπικός πληθυσμός να είναι καλά ενημερωμένος, εγκαίρως στην περίπτωση που συμβεί τσουνάμι στο μέλλον.

Για την εκτέλεση της δοκιμής στις 9 η ώρα το πρωί, η ομάδα της άσκησης θα προσομοιώσει έναν σεισμό και θα προγραμματίσει τους αισθητήρες να διαβάσουν το ίδιο ύψος κύματος με εκείνο το οποίο σημειώθηκε κατά τον υποθαλάσσιο σεισμό που προκάλεσε στο Αιγαίο το τσουνάμι του 2017.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ