2019-11-19 11:20:11
Φωτογραφία για Μεταναστευτικό: Δημιουργία κλειστών κέντρων σε 6 νησιά και στην ενδοχώρα -Πώς θα γίνει η κατανομή
Χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε κλειστή σύσκεψη για το θέμα υπό τον Πρωθυπουργό και συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου. Μια γενικότερη συζήτηση έγινε στη συνέχεια και με τους 13 Περιφερειάρχες, παρουσία των αρμόδιων υπουργών και του συντονιστή που έχει ορίσει ο κ. Μητσοτάκης, υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Μεταναστευτικό: Κλειστά κέντρα σε νησιά και ενδοχώρα

Η πιο καυτή παράμετρος είναι δημιουργία των κλειστών κέντρων που θα δημιουργηθούν στα νησιά και την ενδοχώρα, με την τοπική αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων, να καλείται να συνδράμει στην ενημέρωση και την συνεργασία των τοπικών κοινωνιών. Άλλωστε οι αντιδράσεις είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τα κυβερνητικά στελέχη, που σημειώνουν, ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να αιφνιδιάσουν. Από την πλευρά των Περιφερειαρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει θετική ανταπόκριση για την δημιουργία κλειστών κέντρων, ωστόσο ζήτησαν από την κυβέρνηση μεγαλύτερη ενημέρωση για τις διαδικασίες μετεγκατάστασης.


Που θα δημιουργηθούν κλειστά κέντρα μεταναστών

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειστά κέντρα μεταναστών θα δημιουργηθούν σε τρία νησιά του Βορείου Αιγαίου, Χίο, Σάμο και Λέσβο, σε δύο νησιά του Νοτίου Αιγαίου, Λέρο και Κω, ενώ στον σχεδιασμό που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη, συμπεριλαμβάνεται και η Κρήτη. Ωστόσο δεν θα περιοριστούν σε αυτά, καθώς στο τραπέζι βρίσκονται και περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ δεν έχουν εγκαταλειφθεί οι σκέψεις και για μικρότερα νησιά.

Διαβάστε περισσότερα » pelladothe
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ