2019-11-19 15:28:54
Φωτογραφία για Παραλήρημα Ανδρέα Λοβέρδου για την παρ. 2 του Άρθρου 16 του Συντάγματος και το μάθημα των Θρησκευτικών
Στο τελευταίο μέρος της εισήγησής του, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Ειδικός Αγορητής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος έκανε εκτενή αναφορά στο Άρθρο 16 παρ. 2 και τη διάταξη για την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος απευθύνθηκε με επιθετικό τρόπο προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εκείνοι δεν προώθησαν την αναθεώρηση της παρ. 2 του Άρθρου 16 του Συντάγματος. Μίλησε για τα Θρησκευτικά και τις αποφάσεις του ΣτΕ το 2018 και το 2019 που στηρίχτηκαν και στη συγκεκριμένη συνταγματική διάταξη, ενώ υπεραμύνθηκε του Νίκου Φίλη και των αποφάσεών του για τα Θρησκευτικά, φτάνοντας στο σημείο να πει απευθυνόμενος προς του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Και δεν μπορείτε να κοροϊδεύετε όταν υπακούσατε στον κ. Καμμένο και διώξατε τον κ. Φίλη, ο οποίος καλώς ή κακώς, συνταγματικώς ή μη, πίστευε τις απόψεις του και πρότεινε να κινηθεί η εκπαίδευση, όταν είχε αυτός την ευθύνη, στο πλαίσιο του 16 παρ. 2 όπως η επιστήμη του συνταγματικού δικαίου έχει ερμηνεύσει»!

Δηλ. κατά τον Ανδρέα Λοβέρδο ορθώς κινήθηκε ο Φίλης επειδή κινήθηκε σύμφωνα με τις νομικές απόψεις Σωτηρέλη, Βενιζέλου και Λοβέρδου, ακόμη κι αν ο τρόπος αυτός είναι αντισυνταγματικός, ακόμη κι αν οι ανώτατοι δικαστές του ΣτΕ έκριναν διαφορετικά! Τα λοιπά σχόλια δικά σας…
thriskeftika
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ