2019-11-25 12:35:47
Φωτογραφία για Χτύπησε άλλες τρεις φορές η σπείρα των ΑΤΜ
Σύμφωνα με οπτικό υλικό το οποίο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, οι δράστες ήταν επτά ή οκτώ άτομα τα οποία φορούσαν κουκούλες

Σε πραγματικό εφιάλτη έχει εξελιχθεί για την Αστυνομία και τους επιχειρηματίες της Αιτωλοακαρνανίας η σπείρα που άρπαξε στις 16 Οκτωβρίου από το νοσοκομείο του Αγρινίου το ΑΤΜ με 40.000 ευρώ, καθώς τα μέλη της «χτύπησαν» άλλες τρεις φορές τα ξημερώματα της Κυριακής!

Σύμφωνα με οπτικό υλικό το οποίο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και εξασφάλισε το Agriniotv, οι δράστες ήταν επτά ή οκτώ άτομα τα οποία φορούσαν κουκούλες και έφτασαν στις 4.40’ π.μ. σε ένα βενζινάδικο κοντά στο Πανεπιστήμιο με ένα Ι.Χ. μάρκας Toyota Corolla και ένα αγροτικό φορτηγάκι, με το οποίο γκρέμισαν κάνοντας όπισθεν το αυτόματο μηχάνημα πώλησης καυσίμων.

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να το φορτώσουν στην καρότσα και διέφυγαν άπρακτοι. Λίγο αργότερα, επιχείρησαν με τον ίδιο τρόπο να «σηκώσουν» το αυτόματο μηχάνημα πώλησης καυσίμων από άλλο ένα πρατήριο στην περιοχή του Δοκιμίου, αλλά και πάλι απέτυχαν. Το αγροτικό, που ήταν κλεμμένο από το Αιτωλικό, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο νοσοκομείο Αγρινίου και οι ειδικοί της Σήμανσης το έκαναν «φύλλο και φτερό» αναζητώντας αποτυπώματα και γενετικό υλικό.


Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής και στο Μεσολόγγι, όπου άγνωστοι προσπάθησαν να ξηλώσουν το ΑΤΜ το οποίο βρίσκεται έξω από ένα κατάστημα στην πόλη, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από άλλη περιοχή του Μεσολογγίου. Αν και προκάλεσαν αρκετές υλικές ζημιές, δεν κατάφεραν να «σηκώσουν» το μηχάνημα και διέφυγαν.

Όλα δείχνουν ότι πίσω από τις νέες επιθέσεις κρύβεται η σπείρα που δρα με ορμητήριο την περιοχή των Οινιάδων και η πρώτη της «δουλειά» ήταν η αρπαγή του ΑΤΜ από το νοσοκομείο του Αγρινίου. Για την διαφυγή τους τότε, οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν δύο κλεμμένα οχήματα, ένα αγροτικό και ένα Ι.Χ. μάρκας Toyota Starlet, τα οποία εγκατέλειψαν στην περιοχή της Κλεισούρας όπου βρέθηκαν.

Τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, οι δράστες ακινητοποίησαν τον οδηγό μιας νταλίκας που ήταν σταθμευμένη έξω από μια βιομηχανία γύψου στο Αιτωλικό τον χτύπησαν και άρπαξαν αντικείμενα μικρής αξίας. Το αγροτικό φορτηγάκι με το οποίο διέφυγαν οι κακοποιοί είχε βρεθεί αργότερα εγκαταλειμμένο στο Νεοχώρι Οινιάδων και διαπιστώθηκε ότι είχε χρησιμοποιηθεί και λίγο πριν από τη ληστρική επίθεση στην αρπαγή του κερματοδέκτη του αυτόματου πωλητή καυσίμων ενός πρατηρίου στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η ίδια σπείρα είχε αρπάξει άλλον ένα αυτόματο πωλητή καυσίμων στην περιοχή Κεφαλόβρυσο και διέρρηξε ένα ΑΤΜ και το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Νιοχώρι και ένα σούπερ μάρκετ στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ