2019-11-26 21:04:20
Φωτογραφία για Hennessey
Το πρόσφατο ρεκόρ της Bugatti, ήταν η αφορμή για τη Hennessey να βάλει στόχο την

επίτευξη της ταχύτητας των 500 km/h με ένα από τα αυτοκίνητά της και να μας το ανακοινώσει.

Πρόσφατα η Bugatti έκανε ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά, σημειώνοντας με την Chiron 490,484 χιλιόμετρα ανά ώρα. Για το λόγο αυτό, η Hennessey εξέφρασε μέσω social media τα συγχαρητήριά της προς τη Bugatti, εκμεταλλευόμενη ταυτόχρονα και την ευκαιρία για λίγη ακόμα δημοσιότητα, λέγοντας πως ο επόμενος στόχος της είναι να καταρρίψει το εν λόγω ρεκόρ. Με λίγα λόγια, η Hennessey θέλει να κάνει ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας, σημειώνοντας 500 χιλιόμετρα την ώρα με το Venom F5.

Στην πραγματικότητα, το ρεκόρ της Bugatti ήταν κάτι που «κυνηγούσε» τόσο η Hennessey όσο και η Koenigsegg και έτσι αυτό που μένει τώρα, είναι κάποια από τις προαναφερθείσες να καταφέρει να ξεπεράσει τα 490 χιλιόμετρα την ώρα. To Venom F5, βασίζεται σε ένα πανάλαφρο όσο και δυνατό πλαίσιο από ανθρακόνημα.

Ο κινητήρας του είναι ένας V8 7,6 λίτρων χωρητικότητας, που αποδίδει 1.600 ίππους. Η Hennessey κάνει λόγο για συγκλονιστική επιτάχυνση, με τα 300 χιλιόμετρα την ώρα να έρχονται από στάση σε λιγότερα από 10 δευτερόλεπτα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα καταλήξει αυτός ο ανταγωνισμός, που αφορά ρεκόρ ταχύτητας αυτοκινήτων παραγωγής και για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, πρέπει να θεωρηθούν «αυτοκίνητα παραγωγής» τα προαναφερθέντα ακριβοθώρητα μοντέλα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ