2019-11-27 15:39:38
Φωτογραφία για ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΝΑΣ…DRONE – ΠΟΛΕΜΟΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Να καταλάβουν όλο το Αιγαίο φιλοδοξούν οι Τούρκοι εξαπολύοντας όχι στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά τα περίφημα τουρκικά Drones, δηλαδή ιπτάμενα μη επανδρωμένα οχήματα εξοπλισμένα και μη, τα İHA και SİHA.

Όπως υποστηρίζουν τουρκικά δημοσιεύματα, στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Συρία και πρόσφατα στην επιχείρηση Πηγή Ειρήνης τα μη επανδρωμένα έπαιξαν βασικό ρόλο στην κυριαρχία των Τούρκων στις περιοχές που επιχειρούσουν, καθώς αφενός μετέδιδαν πολύτιμες πληροφορίες για τις κινήσεις του εχθρού, αφετέρου χτυπούσαν με εύστοχες βολές τις εχθρικές θέσεις.

Ειδικά, όπως αναφέρεται, τα τουρκικής παραγωγής μη επανδρωμένα Bayrak, κυριάρχησαν στην ευρύτερη περιοχή και βοήθησαν αποτελεσματικά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να πετύχουν σε μικρό χρονικό διάστημα την επικράτηση τους στο συριακό έδαφος, διώχνοντας τους «τρομοκράτες» Κούρδους.

Έναντι αυτής της τουρκικής απειλής η ελληνική πλευρά μόλις τώρα συνειδητοποίησε την σημασία της και άρχισε δειλά να επανδρώνεται με τα πρώτα Drones, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή και πρέπει να επιταχύνουμε την επάνδρωση αν θέλουμε να είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ