2019-11-28 13:30:19
Φωτογραφία για Θα κλείσουν τμήματα, αν δεν προσληφθούν γιατροί!
Ορατός είναι ο κίνδυνος να κλείσουν τμήματα στο νοσοκομείο στο μέλλον αν δεν προσληφθούν γιατροί άμεσα . Να σημειωθεί ότι στο τέλος Νοεμβρίου λήγουν οι συμβάσεις τεσσάρων επικουρικών γιατρών ενώ συνταξιοδοτούνται δύο στη λήξη του 2019. Όμως συνταξιοδοτήσεις θα γίνουν και το 2020 καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

Από έλλειψη γιατρών αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού πάσχει η ΜΕΘ η Παιδιατρική το αναισθησιολογικό τα ΤΕΠ και άλλα τμήματα.

Μιλώντας στον Sky ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς περιέγραψε το οξύ πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Το νοσοκομείο Ρόδου ξεκίνησε με οκτώ κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ποτέ όμως δεν λειτούργησαν όλα . Το μεγάλο πρόβλημα ήταν και παραμένει η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργούν έξι κλίνες στη ΜΕΘ. Ελλοχεύει όμως κίνδυνος και αυτά να μην έχουμε τη δυνατότητα να τα λειτουργήσουμε. Και αυτό γιατί έληξε η θητεία τεσσάρων νοσηλευτών οι οποίοι εργάζονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας», δήλωσε ο κ. Κινούς.


Οι συμβάσεις των τεσσάρων νοσηλευτών είχαν συναφθεί μέσω του ΚΕΛΠΝΟ.

«Δεν ανανεώθηκαν όμως οι συμβάσεις αυτές γιατί δεν μπορεί να επαναληφθεί η διαδικασία μέσω του ΚΕΛΠΝΟ. Σε κυκλικές βάρδιες εργάζονται μόνο εννέα άτομα για έξι κρεβάτια στη ΜΕΘ. Φθάσαμε στην αναλογία να είναι ένας νοσηλευτής για τρεις κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ενώ πρέπει να είναι 1:1», τόνισε .

Σε ότι αφορά τους γιατρούς εδώ και ένα χρόνο στη ΜΕΘ, είπε ο κ. Κινούς υπηρετούν μόνο τέσσερις ενώ χρειάζονται έξι . Δυο εξ αυτών είναι διευθυντές.

«Αναγκαζόμαστε να κάνουμε επιπλέον εφημερίες από αυτές που ο νόμος ορίζει γιατί δεν μπορεί να καλυφθούν οι ανάγκες διαφορετικά. Δεν μπορούμε να βρούμε γιατρούς και δεν έχουν γίνει προκηρύξεις. Η μόνη λύση είναι να αποσπάσουμε παθολόγο από το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου στην Παθολογική του Νοσοκομείου και να υπηρετεί στη ΜΕΘ. Ζητάμε το λιγότερο αριθμό γιατρών από τις υπόλοιπες μονάδες», τόνισε ο κ. Κινούς και πρόσθεσε πως χωρίς ΜΕΘ δεν υπάρχει … νοσοκομείο.

«Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών για τη ΜΕΘ. Δεν γίνεται διαφορετικά», τόνισε.

Για τις προσλήψεις προσωπικού όμως χρειάζεται να υπάρχουν και κονδύλια σε συγκεκριμένους κωδικούς.

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι πως προσλήψεις νοσηλευτών είναι εφικτό να γίνουν από τον Μάρτιο, Απρίλιο και μετά. Το θέμα είναι διοικητικό και οικονομικό για τις προσλήψεις νοσηλευτών» , τόνισε ο κ. Κινούς.

Όσο για τις συνταξιοδοτήσεις των γιατρών ο κ. Κινούς δήλωσε:

«Φέτος έχουμε δύο συνταξιοδοτήσεις και τη λήξη των συμβάσεων για τέσσερις επικουρικούς γιατρούς. Του χρόνου θα συνταξιοδοτηθούν ταυτόχρονα έξι γιατροί. Θα πρέπει να γίνουν αθρόες προσλήψεις γιατρών για να λειτουργεί σωστά το νοσοκομείο . Διαφορετικά θα κλείσουν τμήματα και κλινικές. Το νοσοκομείο θα υποβαθμιστεί. Πρέπει να του δοθεί προτεραιότητα».
skyrodos
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ