2019-12-02 13:11:55
Φωτογραφία για Φώφη Γεννηματά για Τουρκία: Να συγκληθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Κάλεσμα στην Κυβέρνηση να αντιδράσει «εδώ και τώρα με αποφασιστικότητα στην νέα ιταμή πρόκληση της Τουρκίας, που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας αλλά και την ίδια τη γεωγραφία» απευθύνει η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Ειδικότερα, η κ. Γεννηματά καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει αμέσως θέση με δήλωσή της που θα τονίζει ότι:

Δεν αναγνωρίζει οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το Διεθνές Δίκαιο.Θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις σε όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο δραστηριοποιηθεί σε παράνομα οριοθετημένη ζώνη που αφορά Κράτος μέλος της Ένωσης.Παράλληλα, όπως επισημαίνει, η Κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει από το ΝΑΤΟ «να σταματήσει να παριστάνει τον ουδέτερο παρατηρητή» και «να πάρει θέση». «Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα πορεύεται χωρίς εθνική γραμμή. Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε με σχέδιο στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα» τονίζει η κ. Γεννηματά.

Επαναλαμβάνει παράλληλα την πρότασή της για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και καλεί τον Πρωθυπουργό «να πάρει θέση».

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ