2019-12-05 21:12:53
Φωτογραφία για Ferrari F40 (video)
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μοντέλα της Ferrari είναι φυσικά η F40, με το ιταλικό supercar να είναι ότι πιο κοντινό ανάμεσα σε αγωνιστικό και αυτοκίνητο δρόμου.

Η F40 αποτέλεσε το τελευταίο δημιούργημα της φίρμας από το Μαρανέλο, όταν ζούσε και βασίλευε ο αείμνηστος Έντζο Φεράρι. Το συγκεκριμένο μοντέλο αποτέλεσε όνειρο για χιλιάδες φίλους της αυτοκίνησης, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που κόσμησαν το δωμάτιό τους με φωτογραφίες της ιταλίδας «θεάς». Για να γνωρίσετε ακόμα πιο άγνωστες πτυχές του ιταλικού μοντέλου, σημειώστε τα παρακάτω. Πρώτα από όλα το όνομα F40 τοποθετήθηκε για να γιορταστούν τα 40 χρόνια ιστορίας της Ferrari (1947-1987), ενώ αρκετοί από τους τυχερούς ιδιοκτήτες είχαν σοβαρά θέματα με χτυπήματα σε ώμους και «μαλακά μόρια», λόγω της δυσκολίας να μπουν στο εσωτερικό. Η αρχική τιμή της Ferrari F40 ήταν λίγο πάνω από τα €200.000, αλλά λίγο πριν το τέλος της παραγωγής, η τιμή αυξήθηκε δραματικά, φτάνοντας το €1.000.000. Οι σχεδιαστές της F40 ήθελαν στο εσωτερικό να υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα. Το πάνελ της πόρτας δε διέθετε τίποτα εκτός από το λεβιέ που ανεβοκατέβαζε χειροκίνητα το παράθυρο, δεν υπήρχε καν χερούλι για την πόρτα, η οποία άνοιγε μέσω ενός καλωδίου, που ο οδηγός θα έπρεπε να τραβήξει.


Ο λόγος ύπαρξης της Ferrari F40 ήταν απλά το συγκεκριμένο μοντέλο να ανταγωνιστεί την Porsche 959 στο Πρωτάθλημα της FIA Group B. Όταν όμως ο συγκεκριμένος θεσμός καταργήθηκε το 1987, η εταιρεία έκανε το απολύτως λογικό: να βγάλει μία έκδοση παραγωγής. Υπεύθυνος σχεδίασης ήταν ο Pininfarina, ο οποίος κατόρθωσε να παρουσιάσει ένα πανέμορφο μοντέλο, με δύο πράγματα να κλέβουν την παράσταση: Το διαφανές κάλυμμα του κινητήρα, φτιαγμένο από υψηλής αντοχής πλαστικό και η μεγάλη αεροτομή. Ο V8 κινητήρας απέδιδε 478 ίππους, ενώ η F40 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που ξεπέρασε τα 321 km/h.

Τέλος, να αναφερθεί ότι για την κατασκευή του αμαξώματος χρησιμοποιήθηκαν υλικά όπως το carbon και το κέβλαρ, ενώ για τον κινητήρα χρησιμοποιήθηκε μαγνήσιο για πάρα πολλά μέρη του, ένα υλικό που είναι πέντε φορές πιο ακριβό από το αλουμίνιο.
anatakti
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ