2019-12-07 06:30:11
Φωτογραφία για Το Apple Watch έσωσε τη ζωή ανθρώπου με κολπική μαρμαρυγή
Τα Apple Watch έχουν σώσει αμέτρητες ζωές, χάρη στα μοναδικά χαρακτηριστικά τους. Αυτή τη φορά, το έξυπνο ρολόι του Roy Robinson, ενός 74χρονου από το Lake Worth της Florida, τον προειδοποίησε ότι πιθανότατα πάσχει κολπική μαρμαρυγή, σώζοντας του τη ζωή.

Το περιστατικό

Ο Roy Robinson είχε επισκεφθεί την οικογένεια του στη Βαλτιμόρη για να περάσει μαζί τους τις γιορτές. Μία μέρα, ο ίδιος και η σύζυγος του, Dale, επισκέφτηκαν την εγγονή τους στο σχολείο.

Για να φτάσουν στην τάξη της εγγονής τους έπρεπε να ανέβουν αρκετούς ορόφους με τα πόδια. Όταν έφτασαν στον τρίτο όροφο, ο Roy αισθάνθηκε δυσκολία στην αναπνοή, κάτι που ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστο γι’ αυτόν.

Την ίδια περίοδο, ο Robinson έλαβε στο Apple Watch του μια ειδοποίηση ότι το έξυπνο ρολόι εντόπισε πιθανή κολπική μαρμαρυγή. Ο Roy δεν είναι ιδέα τι ακριβώς είναι η κολπική μαρμαρυγή, αλλά ο γιος τους τον πίεσε να επισκεφθεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών, διότι το ρολόι συνέχισε να εμφανίζει πολλαπλές ειδοποιήσεις.


Η διάγνωση και η συνέχεια

Όταν έφτασε στο νοσοκομείο, ο Roy είπε στους νοσηλευτές ότι το Apple Watch του ανέφερε ότι πιθανότατα πάσχει από κολπική μαρμαρυγή. Το προσωπικό του νοσοκομείου έκανε εξετάσεις στον Robinson και διαπίστωσε ότι όντως πάσχει από κολπική μαρμαρυγή.

Όπως λέει και ο ίδιος, μπορεί το Apple Watch να μην του έσωσε ουσιαστικά τη ζωή, αλλά σίγουρα βοήθησε. Αν δεν ήταν αυτό και οι ειδοποιήσεις του ίσως ήταν πολύ αργά όταν κάποιοι άλλοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Μιας που αυτή τη φορά πήγε μόνος του, όρθιος.
Πηγή
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ