2019-12-08 20:41:26
Φωτογραφία για Ήπιος και χωρίς χιόνια ο καιρός τα Χριστούγεννα
Ήπιο καιρό δείχνουν οι πρώτες προβλέψεις για την περίοδο των γιορτών.

Η φετινή, άλλωστε, πορεία των θερμοκρασιών έχει προϊδεάσει για τον ήπιο χειμώνα που θα ακολουθήσει.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, τα χιόνια δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Στην Αθήνα ο υδράργυρος θα δείξει τα Χριστούγεννα από 8 έως 16 βαθμούς όπως άλλωστε την παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα.

Στη Θεσσαλονίκη, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν τα Χριστούγεννα από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου και την παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Η μεταβολή του καιρού θα λάβει χώρα αρχικά από τα δυτικά της Ελλάδας αργά το βράδυ της Δευτέρας.

«Φαίνεται ότι θα ξεκινήσουν εκεί οι πρώτες βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και θα επηρεάσουν το βράδυ της Δευτέρας σχεδόν τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων και της Δυτικής ηπειρωτικής χώρας» σημειώνει ο κ. Καλλιάνος.


Το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί ανατολικότερα και θα καλυφθούν με χαμηλές πιέσεις οι περισσότερες περιοχές της χώρας - κυρίως η κεντρική και η νότια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο «αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, τόσο στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, όσο και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές να επικρατήσει κακοκαιρία.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες (καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, τα νότια και τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα), οι ισχυροί νοτιάδες που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Κατά διαστήματα θα βρέχει το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη και στην Αττική όπου είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. ΄

Πηγή: Accuweather
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ