2019-12-09 10:20:59
Φωτογραφία για Νομοθετική Ρύθμιση Ταφόπλακα για Μετατάξεις ΕΜΘ-ΕΠ.ΟΠ
Αναγνώστης του ιστολογίου μας, έστειλε τα παρακάτω:

Στα πλαίσια της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) θα ήθελα να σας θέσω τον εξής προβληματισμό πάνω στο άρθρο 5 σύμφωνα με το οποίο προστίθεται δεύτερο εδάφιο στην παρ.2 του άρθρου 9 του ν.3883/10 ως εξής: «Για τους μετατασσόμενους ΕΜΘ και ΕΠ.ΟΠ. δεν ισχύουν τα όρια ηλικίας που καθορίζονται στην περίπτ. α΄ της παρ. 2 του άρθρου 39 του ν.δ. 445/1974 (Α΄ 160).» και το οποίο αφορά πτυχιούχους ΑΕΙ Εθελοντές Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και ΕΠ.ΟΠ οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να μετατάσσονται στο σώμα Μονίμων Υπαξιωματικών.

Στην ουσία αυτή η νομοθετική ρύθμιση είναι αποδοχή και νομιμοποίηση της υποβάθμισης των μετατασσόμενων έναντι των λοιπόν ΕΜΘ που δεν έχουν πτυχίο ΑΕΙ, αφού ανοιχτά και με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο αποδέχεται ότι στα 50 τους θα είναι ακόμη Αρχιλοχίες ή στην καλύτερη Ανθυπασπιστές στα 54 τους έτη, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους ΕΜΘ που δεν έχουν πτυχίο οι οποίοι θα είναι Ανθυπολοχαγοί!!! γι’ αυτό τους κάνουμε την τιμή και ψηφίζουμε αυτό το νόμο ώστε τουλάχιστον να μην αποστρατευτούν.


Πώς γίνεται πράξη «η αναγνώριση της προσπάθειας των μετατασσόμενων για διαρκή επιμόρφωση και επαγγελματική ανέλιξη»; (…) την οποία ευαγγελίζεται η αιτιολογική έκθεση του νόμου… γίνονται ΑΣΣΥ… αλλά από την άλλη σε δυσμενέστερη θέση έναντι των λοιπόν ΕΜΘ… (Τελευταίοι στο βαθμό που ήδη βρίσκονται-τουλάχιστον για άλλα 4 χρόνια).

Η ρύθμιση αντί να δίνει λύση σε ένα πρόβλημα, έρχεται να χρυσώσει το χάπι και να βάλει ταφόπλακα σε ένα νόμο που ούτως η άλλως από τα επιτελεία εφαρμόζεται με καθυστέρηση, ασθενικά, διεκπαιρεωτικά και καταχρηστικά. Με ένα βαθμό επιπλέον ως επιβράβευση (πτυχιούχων ΑΕΙ ίσως και με μεταπτυχιακό) δε θα συζητάγαμε τώρα για επιλεκτική κατάργηση ηλικιακών κριτηρίων.

Τελικά η μετάταξη αξίζει; Μόνο αν θες να αλλάξεις ειδικότητα και να ξεκινήσεις από το μηδέν.

Ευχαριστώ

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ