2019-12-09 20:00:52
Φωτογραφία για Διαμαρτύρονται οι ψαράδες για τα νέα τέλη στα μικρά σκάφη-Διαμαρτυρία του Επάρχου Καλύμνου
Τη διαμαρτυρία του, για τα νέα τέλη που επιβάλει η κυβέρνηση στα μικρά σκάφη, σε ρυμουλκά και αλιευτικά πλοία, εκφράζει ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Εμμανουήλ Μουσελλής.

Σημειώνεται ότι τα νέα τέλη έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των ψαράδων.

Ο Έπαρχος Καλύμνου, ζητά με επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, να εξαιρέσει τα αλιευτικά σκάφη της παραμεθόριας ανατολικής ζώνης από την επιβολή του τέλους .

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Έχουν παραβλεφθεί δύο παράγοντες.

Ο ένας είναι το γεγονός ότι αναφερόμαστε σ’ ένα κλάδο του πρωτογενούς τομέα που δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει καθώς τα ιχθυαποθέματα υφίστανται μεγάλες πιέσεις, οι πληθυσμοί των ψαριών μειώνονται και η οικονομική απόδοση των επαγγελματιών είναι οριακή.

Ο δεύτερος και σημαντικότερος είναι εθνικός και αφορά την περιοχή που δραστηριοποιούνται τα αλιευτικά σκάφη. Βρισκόμαστε σε μια Χώρα που τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα αμφισβητούνται καθημερινά από τη γείτονα Τουρκία.


Τα αλιευτικά μας σκάφη και οι αλιείς μας που δραστηριοποιούνται σε αυτή την πλευρά του Αιγαίου είναι οι θεματοφύλακες των θαλάσσιων συνόρων και τα υπερασπίζονται με την εκεί καθημερινή τους παρουσία και δραστηριότητα.

Εφόσον ως Κράτος θεωρούμε ότι πρέπει να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους και αναγνωρίζουμε σε κάθε επίσκεψη κυβερνητικού εκπροσώπου, όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων, το ρόλο τους στην περιοχή, θα πρέπει κατ’ ελάχιστο να τους διευκολύνουμε, ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσουν να ασκούν τη δραστηριότητα τους και να αισθανθούν έστω και λίγο, ότι το Κράτος προσμετρά την προσπάθεια τους και τους αναγνωρίζει αυτό που προσφέρουν».
ert
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ