2019-12-09 20:05:49
Φωτογραφία για H ΕΛΑΣ ξεκινά εσωτερική έρευνα για τα περιστατικά «αστυνομικής βίας»
 Παράλληλα ο αρχηγός της ΕΛΑΣ επικοινώνησε με τον Συνήγορο του Πολίτη και ζήτησε κατά προτεραιότητα έρευνα των περιστατικών που συνέβησαν στις 6 Δεκεμβρίου

Διαταγή για έρευνα από τους εσωτερικούς μηχανισμούς της ΕΛΑΣ των καταγγελιών για τα περιστατικά «αστυνομικής βίας» στις 6 Δεκεμβρίου έδωσε το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Παράλληλα ο αρχηγός της αστυνομία ζήτησε από τον Συνήγορο του Πολίτη να υπάρξει κατά προτεραιότητα έρευνα των περιστατικών της περασμένης Παρασκευής.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επισήμανε στους εκπροσώπους της ανεξάρτητης αρχής τη «βαρύτητα του θέματος για το Σώμα».

Το υλικό, έντυπο και ψηφιακό, των καταγγελιών έχει σταλεί από το Σάββατο στο Συνήγορο του Πολίτη «για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει ζητήσει από το Σάββατο από όσους πολίτες έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διετάχθη η διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ