2019-12-11 18:41:40
Φωτογραφία για Τα πλαστικά σκοτώνουν. Κάθε άνθρωπος τρώει 5 γραμμάρια πλαστικό την εβδομάδα.
Δύο δισεκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια  κάθε χρόνο πουλάνε οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές μπουκαλιών PET, στην Ελλάδα. Αριθμός που είναι αρκετός για να καλυφθεί, ολόκληρη έκταση της Αλοννήσου!

Σύμφωνα με στοιχεία της Plastics Europe, αποκαλύπτεται η σοβαρότητα της κατάστασης, αφού η πλειοψηφία των μπουκαλιών PET καταλήγει σε θάλασσες, ποτάμια, δάση και άλλα μέρη της χώρας μας.

Ενδεικτικό είναι ότι μόνο το 17% αυτών ανακυκλώνονται. Και αυτό δεν είναι μόνιμη λύση, αφού τα πλαστικά αντικείμενα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν μόνο μία φορά για να παράξουν παρόμοιο τύπο προϊόντος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, κάθε άνθρωπος καταναλώνει εβδομαδιαίως περίπου 5 γραμμάρια πλαστικού λόγω της ρύπανσης των πλαστικών, ποσότητα που ισοδυναμεί με μία τραπεζική κάρτα!

Από την άλλη, τα κουτάκια αλουμινίου είναι ένα από τα πιο ανακυκλώσιμα υλικά και μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν άπειρες φορές.

Κι εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την Ένωση Αλουμινίου της Αμερικής, μέσα σε ένα διάστημα 60 ημερών, μετά το πέταγμα της αλουμινένιας συσκευασίας, αυτή θα ξαναβρεθεί στο ράφι με τη μορφή νέου προϊόντος.
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ