2019-12-13 12:00:18
Φωτογραφία για Απίστευτο και μόνο ελληνικό...
Μαθητές στη Χαλκίδα κάνουν μάθημα σε υπόγειο πολυκατοικίας εδώ και... 32 χρόνια Στο υπόγειο μιας πολυκατοικίας, σε αίθουσες χωρίς φυσικό φως, χωρίς χώρο για παιχνίδι και με τουαλέτες χωρίς αποχέτευση κάνουν μάθημα οι μαθητές του 26ου δημοτικού σχολείου Χαλκίδας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, οι προσευχές και οι σχολικές γιορτές γίνονται στο γκαράζ της πολυκατοικίας, ενώ τα διαλείμματα στο ακάλυπτο.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση επικρατεί εδώ και 32 χρόνια, χωρίς κανείς στην τοπική αυτοδιοίκηση να έχει κάνει κάτι για να αλλάξουν οι τριτοκοσμικές αυτές εικόνες.

Ο Σύλλογος Γονέων όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να πιέσει για τη δημιουργία ενός νέου σχολικού συγκροτήματος, όμως χωρίς αποτέλεσμα.

Οι γονείς συγκάλεσαν μία ακόμα συνέλευση, καλώντας τη δημοτική και περιφερειακή αρχή, εκπρόσωποι της οποίας δήλωσαν έκπληκτοι με όσα αντίκρισαν.

Η Περιφέρεια δεσμεύτηκε ότι η τεχνική μελέτη για το νέο συγκρότημα θα είναι έτοιμη σε τέσσερις μήνες και πως η χρηματοδότηση θα είναι από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων.

Οι γονείς και οι δάσκαλοι ζήτησαν μέχρι να γίνει το νέο κτίριο να δοθούν χρήματα για να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο υπάρχον, για την ασφάλεια των παιδιών...
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ