2019-12-17 21:00:34
Φωτογραφία για Η Google κόβει τις άδειες για τα νέα μοντέλα Android τηλεφώνων που θα πωλούνται στην Τουρκία
Η Google σταμάτησε να εκδίδει άδειες για νέα μοντέλα κινητών τηλεφώνων Android που πωλούνται στην Τουρκία, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορέσουν να πωληθούν στη χώρα, με τις υπηρεσίες της εταιρείας ενσωματωμένες, σύμφωνα με το Reuters. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αφ' ότου η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της χώρας, επέβαλε ποινή 93 εκατ. λιρών (17,4 εκατ. δολάρια) στη Google, για παραβιάσεις του νόμου περί ανταγωνισμού. Παρόλο που η Google απάντησε τροποποιώντας τις συμφωνίες της με τους επιχειρηματικούς της εταίρους, η ρυθμιστική αρχή της χώρας δήλωσε δυστυχώς ότι συνεχίζει να μην επιτρέπει αλλαγές στην προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης των τηλεφώνων.

Σε δήλωση, η Google δήλωσε ότι έχει πει στους επιχειρηματικούς εταίρους της ότι δεν θα εγκρίνει αιτήσεις αδειοδότησης για νέα τηλέφωνα Android για την τουρκική αγορά. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση στο Google Play Store ή σε εφαρμογές όπως το Gmail και το YouTube. Ωστόσο, η Google διευκρίνισε ότι τα υπάρχοντα μοντέλα συσκευών δεν θα επηρεαστούν από την απόφαση και θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα για αγορά.


"Οι υπάρχουσες συσκευές και εφαρμογές θα συνεχίσουν να λειτουργούν και να λαμβάνουν ενημερώσεις κανονικά", ανέφερε η εταιρεία σε μια δήλωση. "Τα άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της Google παραμένουν ανεπηρέαστα."

Η Google δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή εργάζεται με τη ρυθμιστική αρχή της χώρας για να επιλύσει την κατάσταση και έχει ζητήσει από τους επιχειρηματικούς της εταίρους να πιέσουν τον υπουργό Εμπορίου της Τουρκίας και την αρχή ανταγωνισμού της χώρας να επανεξετάσουν την απόφασή τους. "Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτό δημιουργεί δυσκολίες στους καταναλωτές, τους κατασκευαστές, τους προγραμματιστές εφαρμογών και τους μεταφορείς στην Τουρκία και αναμένεται σύντομα να φτάσει σε μια απόφαση με την TCA", δήλωσε η Google. Σημείωσε ότι έχει ήδη αλλάξει τη σύμβασή της για να προσφέρει "ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία γύρω από τον τρόπο με τον οποίο [οι συνεργάτες της] προεγκαταστήσουν τις εφαρμογές της Google που δημιουργούν έσοδα στις συσκευές τους".

Η αρχή ανταγωνισμού της Τουρκίας ξεκίνησε αρχικά την έρευνά της για την Google το 2017, αφού ο ανταγωνιστής της, Yandex, υπέβαλε καταγγελία κατά της. Μετά από έρευνα, η ρυθμιστική αρχή επέβαλε ποινή στη Google, τον Σεπτέμβριο του 2018 και της έδωσε έξι μήνες για να επιλύσει τα προβλήματα που είχε εντοπίσει. Ωστόσο, μετά από αλλαγές που πραγματοποίησε η Google στις συμβάσεις της τον Αύγουστο του 2019, το Νοέμβριο η αρχή ανταγωνισμού έκρινε ότι οι αλλαγές αυτές δεν ήταν αρκετές και επέβαλαν πρόστιμο 0,05% των εσόδων της Google ανά ημέρα μέχρι να επιλυθούν αυτά τα θέματα.

Πέτρος Κράνιας
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ