2019-12-18 12:37:33
Φωτογραφία για Κοινωνικό μέρισμα: Αλαλούμ με τις «διπλές» φορολογικές δηλώσεις των ΑμΕΑ
Ξεπέρασαν τις 250.000 μέχρι από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας

koinonikomerisma.gr χθες βράδυ οι αιτήσεις για τα 700 ευρώ, από πολυτέκνους, ανέργους γονείς και ΑμΕΑ. Με ένα «κλικ» αφού συμπληρώσουν τους κωδικούς Taxisnet, οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή και σε δευτερόλεπτα διαπιστώνουν αυτόματα αν είναι ή όχι ενεργοί.

Ελάχιστοι όμως εξ αυτών δικαιούντο το έκτακτο επίδομα. Άλλωστε σε 253.000 έχουν υπολογιστεί συνολικά όλοι οι άμεσοι δικαιούχοι. Αλλά, όπως ολα δείχνουν, πολλαπλάσιοι είναι εκείνοι που δοκιμάζουν την τύχη τους.

Προς στιγμήν πάντως, ακόμα και άμεσα επιδοματούμενα ΑμΕΑ που δικαιούνται το επίδομα, έβλεπαν χθες την αίτησή τους να απορρίπτεται. Πρόκειται κυρίως για άτομα που, αν και εμφανίζονται σαν εξαρτώμενα τέκνα από τους γονείς τους, υποβάλλουν ταυτόχρονα και δική τους φορολογική δήλωση. Σε πρώτη φάση, το Μέρισμα εγκρίνεται ήδη αν το ζητήσει ο γονιός του ατόμου με αναπηρία. Αλλά η ΗΔΙΚΑ έχει κινητοποιηθεί ώστε σε λίγη ώρα να επιλύσει το πρόβλημα που εμφανίστηκε, και να γίνεται στις περιπτώσεις αυτές άμεσα δεκτή όποια αίτηση υποβλήθηκε πρώτη, είτε με τους κωδικούς Taxisnet του παιδιού, είτε του γονιού.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ