2019-12-18 13:38:13
Φωτογραφία για Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου, o Επστάιν και οι «σκλάβες του σεξ»
Μπλεγμένος σε σεξουαλικά σκάνδαλα με ανήλικες είναι ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ,

Αντριου, μετά από καταγγελία της 35χρονης σήμερα Βιρτζίνια για αποπλάνηση την εποχή που ήταν 17 - Οι σχέσεις του γαλαζοαίματου με τον ζάμπλουτο Αμερικανό χρηματιστή, ο ρόλος της ερωμένης του, και η διαπόμπευση από τα ταμπλόιντ και το BBC

Οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε η Βιρτζίνια Ρόμπερτς-Τζιούφρι μιλώντας τη Δευτέρα στο BBC επισφράγισαν την «απόλυση» του πρίγκιπα Αντριου. Το βρετανικό κοινό, όλος ο αγγλόφωνος κόσμος, οι αυλικοί στο Μπάκιγχαμ, η βασιλική οικογένεια και φυσικά η Αυτής Μεγαλειότης άκουσαν μια άσημη 35χρονη Αμερικανίδα να χαρακτηρίζει το σεξ με τον πρίγκιπα «απαίσιο». Αποκάλυψε ακόμη εξίσου απαίσιες αηδιαστικές λεπτομέρειες από συνευρέσεις και σεξουαλικά όργια στα οποία η ίδια εξαναγκάστηκε να συμμετάσχει πριν από 18 χρόνια, όταν εκείνη ήταν 17 και ο ακόλαστος πρίγκιπας 41 ετών.

«Οταν εκείνος χόρευε κολλημένος πάνω μου ο ιδρώτας του με έλουζε σαν βροχή», είπε μεταξύ άλλων η Βιρτζίνια Ρόμπερτς-Τζιούφρι. Συντετριμμένη, πειστική και σε καταφανή αδυναμία να ελέγξει το κλάμα της μπροστά στην κάμερα, περιέγραψε πώς καταστράφηκε η ζωή της. Πώς δηλαδή το 2001 ένας μαστροπός πολυτελείας και υπεράνω υποψίας, ο Αμερικανός εκατομμυριούχος χρηματιστής Τζέφρι Επστάιν, μετέτρεπε ανήλικα κορίτσια όπως η Βιρτζίνια σε σκλάβες του σεξ και τις έστελνε συστημένες σε μια πελατεία περιωπής όπως ο γαλαζοαίματος πρίγκιπας.

Μέχρι και φήμες για την παραίτησή της άφησε να διαρρεύσουν η Ελισάβετ, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού... Πάντως, οι αυλικοί της διαμηνύουν στον Αντριου ότι η απουσία του από τη λειτουργία την ημέρα των Χριστουγέννων θα εκτιμηθεί

Οπως εξομολογήθηκε η ίδια στο BBC, η ζωή της καταστράφηκε. Η εμπειρία των καταναγκαστικών συνευρέσεων με προσωπικότητες όπως ο Αντριου ήταν, σύμφωνα με τα δικά της λόγια, «τρομακτική». «Με κακοποίησαν», είπε η Βιρτζίνια. Κατόπιν τούτων, ούτε η ίδια του η μητέρα, η βασίλισσα Ελισάβετ, δεν θα μπορούσε πια να φανεί επιεικής μαζί του. Οση κι αν είναι η αδυναμία που ανέκαθεν έτρεφε για τον μικρότερο γιο της. Στη Βρετανία έχουν επινοήσει ήδη νεολογισμό, έναν όρο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του άτακτου -και απότακτου πια- πρίγκιπα: «De-royal», μια λέξη που αποτυπώνει τη στέρηση της βασιλικής ιδιότητας - «απο-βασιλοποίηση» θα μπορούσε να αποδοθεί στα ελληνικά, όρος μάλλον αδόκιμος και κακόηχος. Και είναι ακριβώς η αγγλική κοινωνία αυτή που εκδικείται τον παραστρατημένο πρίγκιπα. Το BBC δεν είχε καμία ανάγκη να φιλοξενήσει μια πρωτότυπη συνέντευξη της Βιρτζίνια - εξάλλου δεν προσέθεσε τίποτα περισσότερο ή νεότερο σε όσα είχε ήδη καταθέσει δημοσίως το προηγούμενο διάστημα. Ομως, ήταν σημαντικό ο πρίγκιπας να διαπομπευτεί από τη δημόσια τηλεόραση της πατρίδας του. Αλλωστε το BBC έχει κοινό χρηματοδότη με τη βασιλική οικογένεια: κάθε φορολογούμενο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Κάρολος, ο μεγαλύτερος αδελφός του και πρωτότοκος της Ελισάβετ, όπως και ο πατέρας τους, ο πρίγκιπας Φίλιππος, φέρονται να επέπληξαν δριμύτατα τον παραστρατημένο και επιπόλαιο Αντριου. Του ανέγνωσαν διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για τα νομικώς επιλήψιμα παραπτώματά του και του συνέστησαν να «υποστεί την προβλεπόμενη τιμωρία».

Ο Αντριου έχει ήδη αποκλειστεί από δημόσιες εμφανίσεις και έχει παυθεί από τα καθήκοντά του ως εκπροσώπου του Ηνωμένου Βασιλείου και του οίκου των Γουίνδσορ. Στην υποδοχή των ηγετών του ΝΑΤΟ δεν ήταν παρών. Λέγεται επίσης ότι φοβούμενοι διαδηλώσεις και την κατακραυγή από οργανώσεις κατά της σεξουαλικής βίας, οι αυλικοί της Ελισάβετ διαμηνύουν στον Αντριου ότι η απουσία του από την καθιερωμένη λειτουργία την ημέρα των Χριστουγέννων θα εκτιμηθεί. Την ίδια στιγμή, προσθέτοντας τη δική του διακοσμητική νότα στον εξευτελισμό του πρίγκιπα, ο γνωστός οργανισμός δημοσκοπήσεων YouGov διενέργησε έρευνα για το εξής ζήτημα: «Εσείς πόσο ιδρώνετε;». Ο σαρκασμός δεν θα μπορούσε να είναι πιο ανελέητος, πιο θεσμικός και πιο βρετανικός. Ο πρίγκιπας Αντριου είχε κάνει το μοιραίο λάθος να αρνηθεί όλες τις καταγγελίες για πληρωμένο σεξ με ανήλικη, φτάνοντας έως το σημείο να διαψεύσει ακόμη και το ότι ίδρωνε. Και ενώ είναι γνωστό ότι η ζωή του ήταν ένα διαρκές πάρτυ -υπήρξε διαβόητος playboy-, δεν δίστασε να ισχυριστεί: «Απορώ πώς έχει επικρατήσει αυτή η εντύπωση για μένα. Εγώ σπανίως πήγαινα σε πάρτυ»!

Σωρεία οι κατηγορίες για βιασμό ανηλίκων, για όργια στις βίλες του και στο αμαρτωλό διαμέρισμα του Μανχάταν. Ο 66χρονος Τζέφρι Επστάιν, μαστροπός πολυτελείας, βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο νεκρός στο κελί του

Ο διαταραγμένος πριγκιπικός ιδρώτας!

Η πάγια γραμμή άμυνας του Αντριου είναι η καθολική άρνηση. Με τον πλέον αδέξιο και επιπόλαιο τρόπο, απλώς αρνείται κατηγορηματικά ότι διέπραξε οτιδήποτε ανάρμοστο. Ολοι, εκτός από τον ίδιο, ψεύδονται. Ακόμη και οι φωτογραφίες που ανασύρθηκαν και τον απεικονίζουν ξεκάθαρα δίπλα στην εκρηκτική Κου Σταρκ, μια ηθοποιό που διετέλεσε μόνιμη σύντροφός του για ένα διάστημα, έως ότου την απέβαλε το Παλάτι ύστερα από μια εμφάνισή της σε soft λεσβιακή κινηματογραφική σκηνή. Και φυσικά αρνείται ότι είναι γνήσιες οι φωτογραφίες όπου ποζάρει χαμογελαστός κρατώντας από τη μέση τη Βιρτζίνια. Ο Αντριου αποκάλεσε τα πειστήρια «προϊόντα κακόβουλης επεξεργασίας με φωτομοντάζ». Επιπλέον, η Ρόμπερτς-Τζιούφρι δήλωσε ότι της είχε κάνει εντύπωση πόσο ίδρωνε ο πρίγκιπας κατά τη διάρκεια των συνευρέσεών τους. Εκείνος δεν παραδέχεται καν ότι ιδρώνει - ασχέτως εάν υπάρχουν φωτογραφίες με εμφανή τα σημάδια της έντονης εφίδρωσης στο πουκάμισό του.

Ο Αντριου, όμως, επινοώντας την πιο αλλόκοτη δικαιολογία που θα μπορούσε ποτέ να επικαλεστεί ένας άντρας, εξομολογήθηκε σε μια αυτοκτονικά απερίσκεπτη τηλεοπτική του συνέντευξη ότι «εκείνη την περίοδο στην οποία υποτίθεται πως συνευρισκόμουν με την κυρία Τζιούφρι, στον οργανισμό μου είχε διαταραχθεί η λειτουργία της εφίδρωσης. Ημουν βιολογικά ανίκανος να ιδρώσω ό,τι και εάν έκανα. Αυτό ήταν μια παρενέργεια από την υπερπαραγωγή αδρεναλίνης κατά τη συμμετοχή μου στον πόλεμο των Νήσων Φόκλαντ το 1982». Βεβαίως, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο Αντριου είχε πάρει μέρος στη συγκεκριμένη πολεμική επιχείρηση υπό την ιδιότητά του ως βαθμοφόρου της Βασιλικού Ναυτικού και πιλότος μαχητικού ελικοπτέρου. Ομως, είναι ο ίδιος άνθρωπος που κάποτε παραπονέθηκε ότι τα καθήκοντά του ως μέλους της βασιλικής οικογένειας «είναι δυσβάσταχτα και οι απαιτήσεις υπερβολικές. Για παράδειγμα, ο πρίγκιπας του Μονακό δουλεύει μεν 12 ώρες την ημέρα, όμως μετά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Κυκλοφορεί ελεύθερος και κανείς δεν τον ενοχλεί. Εάν εγώ κάνω κάτι τέτοιο, θα έχω μεγάλους μπελάδες».

Το πρωτοσέλιδο της «New York Post», το 2011, με το δίδυμο της ακολασίας να περπατά στο Σέντραλ Παρκ

Για τον Αντριου, αυτό τον σκληρά εργαζόμενο ευγενή, με αφορμή το σκάνδαλο για ό,τι έγινε το 2001 ανάμεσα σε αυτόν και τη 17χρονη Βιρτζίνια ήρθαν ξανά στην επιφάνεια και διάφορες άλλες πικάντικες περιπέτειες. Ενας ατζέντης συγγραφέων ονόματι Τζον Μπρόκμαν διηγήθηκε ένα περιστατικό στο οποίο υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας: το 2010 ο Τζέφρι Επστάιν φιλοξενούσε τον πρίγκιπα Αντριου στο ιδιόκτητο μέγαρό του, στο Μανχάταν. Ο Μπρόκμαν θυμάται ξεκάθαρα ότι υπήρχαν δύο καλοντυμένες Ρωσίδες, οι οποίες προσέφεραν υπηρεσίες χαλάρωσης στον οικοδεσπότη και τον υψηλό του φιλοξενούμενο, κάνοντάς τους μασάζ στα πόδια. Ο κατάκοπος πρίγκιπας απολάμβανε τακτικά τις περιποιήσεις των μασέζ. Ταυτόχρονα, όμως, σε ένα παράλληλο σκάνδαλο που αποκαλύπτεται, ο Αντριου εκμεταλλευόταν την προνομιακή του θέση ως εμπορικού εκπροσώπου της βρετανικής κυβέρνησης με πρόσβαση σε απόρρητες -και ως εκ τούτου πολύτιμες- πληροφορίες. Ορισμένες από τις οποίες ο Αντριου μοιραζόταν με φίλους του, όπως τον τραπεζίτη Ντέιβιντ Ρόουλαντ.

Κάπως αφηρημένα θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει ότι το κίνημα #MeToo απειλεί να γκρεμίσει την πλέον εμβληματική μοναρχία του πλανήτη. Διότι το σκάνδαλο στο οποίο έχει εμπλακεί ο 59χρονος πρίγκιπας, με το περίσσευμα αφέλειας και τα παραβατικά ερωτικά γούστα, είναι πλέον αδύνατον να κουκουλωθεί ή, τουλάχιστον, να υποβαθμιστεί τεχνηέντως. Η φιλία του πρίγκιπα Αντριου με τον διεφθαρμένο παιδεραστή Επστάιν δεν θα μπορούσε να περάσει στα ψιλά, π.χ. σαν ένα επεισόδιο της σειράς «The Crown» απλώς με μερικές υπερβολές στο σενάριο. Ο πρίγκιπας είναι ήδη κατ’ ουσίαν έκπτωτος. Στην πραγματικότητα έχει απολυθεί. Το Μπάκιγχαμ εξαιτίας του βυθίζεται όλο και περισσότερο σε μια άνευ προηγουμένου κρίση, καθώς τα ηθικά παραπτώματα του Αντριου είναι πολλά και πολύ σοβαρά. Οσο για το αν υπάρχει κάποιο σενάριο διαχείρισης της έκρυθμης κατάστασης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς, η απάντηση είναι αρνητική. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το YouGov, μόνο το 6% των Βρετανών πιστεύει ότι ο πρίγκιπας Αντριου λέει αλήθεια όταν χαρακτηρίζει «συκοφαντίες και ψέματα» όλα όσα του καταμαρτυρούν. Το 43% των ερωτηθέντων, δε, θεωρεί ότι οι πράξεις του βλάπτουν σοβαρά το κύρος της μοναρχίας.

Η Γκισλέιν Μάξγουελ φρόντιζε να έχει πάντα στον κύκλο της μοντέλα, είτε γνωστά όπως η Ναόμι Κάμπελ, είτε νεαρά που διψούσαν για δημοσιότητα και «μεγάλη ζωή»

Το ότι ο λαός διασκεδάζει με τις γκάφες και τις φαιδρές δικαιολογίες που προβάλλει ο Αντριου δεν μετριάζει τη βαρύτητα του θεσμικού πλήγματος. Για τους Βρετανούς ο θεσμός της βασιλείας είναι ζήτημα εθνικής ταυτότητας, κληρονομιάς και συλλογικού, συμβολικού βέβαια, DNA. Οτιδήποτε συμβαίνει στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας επηρεάζει άμεσα την εικόνα της Βρετανίας, τόσο το εσωτερικό της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας όσο και το διεθνές περιβάλλον. Η μοναρχία δεν είναι απλώς ένα θέατρο διαρκείας με ανούσιες τελετές, φανταχτερές και πλουμιστές στολές τις οποίες φορούν άνθρωποι ευλογημένοι από τη μοίρα πλην παντελώς ανεπάγγελτοι. Συνεπώς, το ότι ο βασιλικός οίκος κλυδωνίζεται και διασύρεται συνιστά ένα πρόβλημα με επώδυνες παρενέργειες για κάθε Βρετανό πολίτη.

Από την πλευρά της, η Ελισάβετ -μάλλον ακολουθώντας εισηγήσεις συμβούλων της- προέβη σε έναν αντιπερισπασμό: επέτρεψε να διαρρεύσουν φήμες περί παραίτησής της από τον θρόνο, αν και αυτό τοποθετείται στο 2021. Κατά συνέπεια, ενώ ο ένας της γιος αποπέμπεται σαν μαύρο και τοξικό πρόβατο από τη βασιλική αγέλη, ο πρωτότοκος, σε μια αντίρροπη πορεία, ωθείται προς την κορυφαία θέση της βρετανικής πολιτείας. Οι φήμες ότι ο πρίγκιπας Κάρολος αναλαμβάνει καθήκοντα αντιβασιλέα ή και μονάρχη πλήρους απασχόλησης, διαδεχόμενος -επιτέλους- την 93χρονη μητέρα του, δεν μπορεί παρά να σχετίζονται με το σκάνδαλο που προκάλεσε ο Αντριου.

Το σύνηθες παρωνύμιο του βασιλικού οίκου της Βρετανίας είναι «The Firm». Εκτός των υπόλοιπων σημασιών, ο όρος παραπέμπει σε μια επιχείρηση. Και η διοίκηση αυτής της ιδιότυπης εταιρείας, με ανώτατη διοικήτρια και πρόεδρο την Αυτής Μεγαλειότητα, απάλλαξε τον ίδιο της τον γιο από τα καθήκοντά του. Σε παλαιότερες περιόδους οι άτακτοι γαλαζοαίματοι, αυτοί που εξέθεταν τη δυναστεία και διέσυραν τη μοναρχία, κλείνονταν σε φυλακές και άσυλα, εξορίζονταν ή και αποκεφαλίζονταν. Υπό αυτό το πρίσμα ο Αντριου είναι μάλλον τυχερός, καθώς γλιτώνει με μια απλή απόταξη και ξήλωμα από το αξίωμά του. Εισαγγελείς και αστυνομικές αρχές στη Βρετανία και τις ΗΠΑ δεν θα απαγγείλουν κατηγορίες. Παρά τις αρχικές πληροφορίες περί επικείμενης κλήσης του για εξέταση, ο πρίγκιπας πιθανότατα δεν θα ενοχληθεί περαιτέρω. Η μοίρα του εφεξής θα είναι η αφάνεια, ο εκτοπισμός σε μια ιδιότυπη εξορία.

Αλλη μία νεαρή με το ψευδώνυμο Τζέιν Ντο, η οποία κατέθεσε μήνυση κατά του Επστάιν για βιασμό

Σεξ, ψέματα και... μοσαντ

Το χρονολόγιο του σκανδάλου έχει αφετηρία που χρονολογείται στο 1999, όταν ο Αντριου συνάντησε για πρώτη φορά τον ζάμπλουτο Αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν. Οι δυο τους ανακάλυψαν ότι μπορούν να κάνουν καλή παρέα, απολαμβάνοντας τη γαλήνη μιας από τις βασιλικές εξοχικές επαύλεις στα περίχωρα του Αμπερντίν, στη Σκωτία. Για τη γνωριμία τους μεσολάβησε η ερωμένη του Επστάιν, Γκισλέιν Μάξγουελ, κόρη του μεγιστάνα των ΜΜΕ και εκδότη της «Mirror», Ρόμπερτ Μάξγουελ. Σε μια παραφυάδα του σκανδάλου, ο Επστάιν και η Μάξγουελ φέρονται να βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία ως κατάσκοποι για λογαριασμό των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Η δράση τους ως μαστροπών περιλάμβανε την κρυφή φωτογράφηση διασήμων όπως ο Αντριου σε φάσεις ερωτικών περιπτύξεων - κατά προτίμηση παράνομων.

Σε κάθε περίπτωση και πέρα από τα ενδεχόμενα σενάρια συνωμοσίας, μετά την πρώτη γνωριμία ο Αντριου θα συναντούσε αρκετά συχνά τον Επστάιν - συνήθως σε πάρτυ και λοιπές χαρωπές κοινωνικές εκδηλώσεις. Το 2001, όπως αποκαλύφθηκε εκ των υστέρων, ο πρίγκιπας Αντριου έκανε τρεις φορές σεξ με τη 17χρονη Βιρτζίνια Ρόμπερτς-Τζιούφρι, συμπεριλαμβανομένου ενός οργίου. Οι συνευρέσεις τους γίνονταν πάντοτε σε κάποιο χώρο ιδιοκτησίας του Επστάιν: στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη ή στο ιδιόκτητο νησί του στην Καραϊβική. Το 2006 εκδόθηκε το πρώτο ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Επστάιν για απόπειρα βιασμού ανηλίκου.

Απτόητος, όμως, εκείνος έσμιξε με τον γαλαζοαίματο φίλο του για το πάρτυ μεταμφιεσμένων που διοργάνωσε ο Αντριου για τα 18α γενέθλια της πριγκίπισσας Βεατρίκης στο κάστρο των Γουίνδσορ. Το 2008 ο Τζέφρι Επστάιν ομολόγησε την ενοχή του και παραδέχτηκε ότι εκπόρνευε ανήλικα κορίτσια. Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών. Το πανηγυρικό δείπνο για τη αποφυλάκισή του, το 2010, διοργανώθηκε από τον πρίγκιπα Αντριου στη Νέα Υόρκη. Οι φωτογραφίες από παπαράτσι με τους δύο φίλους να βαδίζουν στο Σέντραλ Παρκ οδήγησαν τον πρίγκιπα στην παραίτηση από τα καθήκοντά του ως εμπορικού εκπροσώπου της Βρετανίας. Το 2015 η Βιρτζίνια Ρόμπερτς-Τζιούφρι καταγγέλλει για πρώτη φορά ότι ο Επστάιν την εκπόρνευσε παραδίδοντάς την στις ορέξεις του Αντριου. Τον Ιούλιο του 2019 ο Επστάιν συλλαμβάνεται ξανά, φυλακίζεται και στις 10 Αυγούστου τον βρίσκουν νεκρό στο κελί του.

Ο θάνατός του, στα 66 του χρόνια, θεωρήθηκε αυτοκτονία. Λίγες ημέρες αργότερα, μια γυναίκα ονόματι Γιοχάνα Σιόμπεργκ, θύμα και αυτή του Επστάιν, κατέθεσε ενόρκως ότι ο Αντριου είχε κάνει απρεπή χειρονομία πιάνοντας το στήθος της. Αυτό είχε συμβεί το 2001 κατά τη διάρκεια φιλικής συνάντησης στο σπίτι του Επστάιν στο Μανχάταν. Στις 16 Νοεμβρίου ο Αντριου δέχτηκε να δώσει μια ειλικρινή συνέντευξη στο BBC, προκειμένου να διαλύσει κάθε υπόνοια ότι είχε διαπράξει οτιδήποτε επιλήψιμο και να πείσει ότι είχε πέσει θύμα συκοφαντιών και αισχρής σκευωρίας. Η πλήρης αποτυχία του πρίγκιπα να πείσει για την αλήθεια των λεγομένων του και ότι δεν είχε ιδέα για την εγκληματική δράση του σωματέμπορου Τζέφρι Επστάιν θα αφήσει την εν λόγω συνέντευξη στην Ιστορία με τον περιπαικτικό τίτλο «Car Crash. Αλλιώς, σαν ένα τραγικό δυστύχημα.

Επίσημη αγαπημένη του άτακτου πρίγκιπα η Κου Σταρκ, απομακρύνθηκε από το Παλάτι όταν πρωταγωνίστησε σε σοφτ πορνό ταινία. Τα σκάνδαλα βαραίνουν τον Αντριου εδώ και πολλά χρόνια
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ