2019-12-21 08:38:55
Φωτογραφία για Προϊστορικές εγχειρήσεις στο κεφάλι…
Μοιραστείτε το άρθρο

Τη δεκαετία του 1930, μια επιστημονική αποστολή, η οποία ενήργησε ανασκαφές στην Αμερικανική Κολομβία, ανακάλυψε μεταξύ των άλλων και ένα ανθρώπινο κρανίο, το οποίο, σύμφωνα με τους παλαιοντολόγους, είχε ηλικία τουλάχιστον 3.000 ετών.



Η ανατομία του κρανίου αυτού έμοιαζε, ακόμα και στις ελάχιστες λεπτομέρειες, με τα κρανία των σύγχρονων Εσκιμώων, πράγμα το οποίο φανέρωνε ότι η φυλή αυτή, στους προϊστορικούς χρόνους, κατοικούσε στην Κεντρική Αμερική και αργότερα, άγνωστο για ποιο λόγο, μετανάστευσε προς τα βόρεια και τελικά, εγκαταστάθηκε κοντά στον Πόλο.

Στο μυστηριώδες κρανίο, δίπλα στον κρόταφο, εντοπίστηκε μια τρύπα, η οποία είχε δημιουργηθεί από αιχμηρό αντικείμενο, εντελώς όμοια με εκείνες που ανοίγουν οι σημερινοί χειρουργοί σε περιπτώσεις κρανιακών επεμβάσεων.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι επρόκειτο πράγματι για ιατρική εγχείρηση, που πραγματοποιήθηκε από ιατρό της προϊστορικής εποχής. Μάλιστα, η επέμβαση αυτή πρέπει να ήταν επιτυχής και ο ασθενής να έζησε αρκετά χρόνια μετά από αυτήν, καθώς γύρω από την οπή είχε προλάβει να αναπτυχθεί καινούριο οστό.

Οι προϊστορικές εγχειρήσεις στο κεφάλι μπορεί να φαντάζουν ως μια σύγχρονη κατάκτηση της ιατρικής Επιστήμης, ίσως όμως και όχι. Ουδέν καινόν υπό τον ήλιον!

Η είδηση δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 20/03/1932…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “ΜΠΟΥΚΕΤΟ”, στις 20/03/1932

Αξιολογήστε το άρθρο

Επιλογή βαθμολογίας

Υποβολή αξιολόγησης

Μέση βαθμολογία / 5. Βαθμολογία - σύνολο αξιολογήσεων:

Καμία αξιολόγηση ως τώρα...



Αν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη θεματολογία μας...

Ακολουθήστε μας στα social media!



Μοιραστείτε το άρθρο...

Let's block ads! (Why?)



ΠΗΓΗ

Προϊστορικές εγχειρήσεις στο κεφάλι ΠΕΡΙΕΡΓΑ - STRANGE
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ