2019-12-21 12:56:10
Φωτογραφία για Τρόμος στη Φινλανδία: Suzuki GSX-R 1000 Super Enduro
Γνωρίζουμε πως οι κάτοικοι της Φινλανδίας είναι λίγο… ιδιαίτεροι. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι που μπορεί να φτάσει η «ιδιαιτερότητά» τους.

Όταν μετατρέπουν ένα Suzuki GSXR 1000 κ.εκ. σε Super Enduro, τότε μιλάμε για τρέλα.

Κανονικά δεν σκεπτόμαστε να οδηγήσουμε ένα Suzuki GSX-R 1000 σαν εκτός δρόμου μοτοσυκλέτα. Πρόκειται για ένα δίκυκλο για μέγιστη απόδοση σε άσφαλτο και πίστα και όχι για drift στο χώμα. Και όμως το GSXR της ομάδας Stunt Freaks ανέτρεψε τα δεδομένα. Η ομάδα έβγαλε το κουστούμι από το «Gixxer» άλλαξε τις αναρτήσεις τα ελαστικά και ενίσχυσε το πλαίσιο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία μεγάλη μοτοσυκλέτα 162 ίππων, η οποία δεν… στέκεται πουθενά. Αν οι μοτοσυκλέτες super enduro είναι μεγάλες, το GSX-R έχει και τέσσερις φορές μεγαλύτερη ισχύ από αυτές.

Ο πίσω τροχός γίνεται ένα χωματουργικό μηχάνημα όταν αφήνετε το συμπλέκτη και δεν θέλετε να βρίσκεστε στο πίσω μέρος της μοτοσικλέτας όταν ξεκινά. Ο πίσω τροχός εκτοξεύει πέτρες και… μαζεύει ταχύτητα πολύ γρήγορα. Το βάρος του δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα (αν το οδηγεί ένας έμπειρος αναβάτης) ακόμη και σε κάποιες αρκετά απότομες καταστάσεις.

Μιλώντας για καταστάσεις που κρύβουν δυσκολία αυτό το τροποποιημένο GSX-R κατάφερε να κάνει άλμα 52 μέτρα. Ίσως η Suzuki να μην εξετάσει ποτέ το ενδεχόμενο να βάλει ένα «Gixxer» (GSXR) Enduro στην παραγωγή. Αν το κάνει τα KTM Super Duke 1290 Adventure θα «βλέπουν» εφιάλτες.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ