2019-12-23 10:25:59
Φωτογραφία για ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές από το νέο έτος για παρόχους και ασφαλισμένους! Όλα τα οικονομικά στοιχεία
Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Βελτιώσεις μελετούν οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ για το νέο έτος, βελτιώσεις και αλλαγές που θα αφορούν τόσο στους παρόχους όσο και στους ασφαλισμένους, αναφέρουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr.

Με βάση άλλωστε τα οικονομικά δεδομένα που έχουν φθάσει τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δείχνουν ότι ο μεγαλύτερος Οργανισμός Υγείας της χώρας παρουσιάζει σημαντική πρόοδο.

Πριν λίγα 24ωρα πάντως ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για το 2020, βάση του οποίου αυξάνονται τα έσοδα του από 5,245 δις ευρώ σε 5,331 δις ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι θα αυξηθούν τα όρια κατανάλωσης ή υπηρεσιών, περιγράφουν κυβερνητικές πηγές στο HealthReport.gr. Να σημειωθεί ότι με την αύξηση των ορίων μειώνονται και οι πιθανότητες για επιπλέον clawback.

Ενδεικτικά τα όρια του φαρμάκου διευρύνονται από 2 δις ευρώ σε 2,058 διςευρώ, ενώ για τους παρόχους από 1,510 δις ευρώ το 2019 σε 1,553 δις ευρώ.


«Θετικά τα οικονομικά στοιχεία»

Τα νέα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ προκαλούν ευφορία τόσο στο οικονομικό επιτελείο του ΕΟΠΥΥ όσο και στην κυβέρνηση, αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο HealthReport.gr. Και αυτό διότι αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι διευκολύνουν τη Διοίκηση του Οργανισμού να προχωρήσει σε νέες παροχές προς τους ασφαλισμένους αλλά και σε ελαφρύνσεις προς τους παρόχους (π.χ. γιατρούς, φυσικοθεραπευτές, διαγνωστικά κέντρα κ.λ.π.).

Το αισιόδοξο κλίμα φαίνεται ότι ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν παρήγαγε ληξιπρόθεσμα το 2019, ενώ και οι πληρωμές φαίνεται ότι έχουν «ισορροπήσει» αφού πλέον οι καταβολές πραγματοποιούνται μέσα σε λιγότερο από 60 ημέρες. Χαρακτηριστικό είναι όπως περιγράφουν υψηλόβαθμες πηγές στο HealthReport.gr, ότι ακόμη και τον Δεκέμβριο που κατέρρευσε ουσιαστικά το μηχανογραφικό σύστημα, οι πάροχοι πληρώθηκαν εγκαίρως. Διαβάστε ΕΔΩ πως κατέρρευσε το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ: «ΕΟΠΥΥ: Συνεχόμενα μπλακ άουτ στο e-ΔΑΠΥ! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί»

Καλά γνωρίζοντες έλεγαν στο HealthReport.gr ότι στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων του ΕΟΠΥΥ προφανώς και έχει συμβάλει η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη που προέρχεται άλλωστε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ