2019-12-23 23:53:12
Φωτογραφία για Στελέχη ΕΔ δεν έλαβαν την 6η δόση οικογενειακού επιδόματος λόγω επιδόματος παραμεθορίου-Τι συμβαίνει
ΣΟΚ: Στελέχη ΕΔ περίμεναν την 6 δόση του οικογενειακού επιδόματος, σήμερα 2 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και δεν την έλαβαν λόγω επιδόματος παραμεθορίου!!!

Άρθρο του Ηλία Νατσιούλα Λγου (Ο) ε.α. επιστημονικού συνεργάτη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ)

Απόφοιτος Οικονομικού ΣΣΑΣ, με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση

Μετά από καταιγισμό τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων από πρώην συναδέλφους μου στις ΕΔ με το ερώτημα γιατί δεν πιστώθηκε σήμερα, 2 μέρες πριν τα Χριστούγεννα το επίδομα τέκνων, ενώ είχαν πάρει τις προηγούμενες 5 δόσεις σας ενημερώνω τα εξής:

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }

Στην πρόσφατη Ημερίδα Ενημέρωσης και Διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΕΣΠΕΑΜ/Θ), υπό την αιγίδα της ΠΟΜΕΝΣ, διαπιστώθηκε ότι λόγω αναδρομικής χορήγησης του επιδόματος παραμεθορίου του 2017 στον Ιανουάριο του 2018 και του τρόπου καταβολής του οικογενειακού επιδόματος Α21 ο ΟΠΕΚΑ ζητάει πίσω ή συμψηφίζει το επίδομα που έλαβαν πέρυσι τα στελέχη.


Συγκεκριμένα όσα στελέχη προχώρησαν το τελευταίο δίμηνο (ή θα προβούν έως τέλος του 2019) σε δήλωση αυτών των αναδρομικών με τροποποιητική δήλωση του Ε1 οικ έτους 2018 ο ΟΠΕΚΑ εκκαθαρίζει εκ νέου το περσινό επίδομα τέκνων του 2018 και είτε το συμψηφίζει, δεν καταβάλλει δηλαδή τις επόμενες δόσεις μέχρι να κλείσει ή οφειλή, είτε αν φέτος δεν είναι δικαιούχοι τους ενημερώνει να το επιστρέψουν. Σε ορισμένα στελέχη ζήτησε πίσω 2.016 ευρώ.

Ο Βουλευτής Έβρου της ΝΔ κ. Χρήστος Δερμετζόπουλος έχει φέρει το θέμα στην ολομέλεια της Βουλής. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Ευελπιστούμε η Κυβέρνηση να ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα καθώς μεγάλος αριθμός στελεχών των ΕΔ 2 μέρες πριν τα Χριστούγεννα δεν λαμβάνει τη δόση και χρήματα που είναι τόσο σημαντικά για το γιορτινό τραπέζι.

ΥΓ. Ενδεικτικά μια εικόνα με ένα στέλεχος με 2 τέκνα που έλαβε τις 5 δόσεις του 2019, δεν πληρώθηκε όμως σήμερα γιατί το Νοε 2019 υπέβαλλε τροποποιητική δήλωση Ε1 του 2018 των αναδρομικών του επιδόματος παραμεθορίου και ο ΟΠΕΚΑ στη συνέχεια εκκαθάρισε εκ νέου το επίδομα του 2018 και του ζητάει να επιστρέψει 672 ευρώ, ολόκληρο δηλαδή το επίδομα που έλαβε πέρυσι.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ:

α) Απαλλαγή/εξαίρεση του επιδόματος παραμεθορίου από την προσμέτρηση του στο εισόδημα και ίσως και της αφορολόγητης καταβολής αυτού

β) Κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης εξαίρεσης των αναδρομικών παραμεθορίου 2017 που καταβλήθηκαν στην μισθοδοσία του 2018 στα στελέχη των ΕΔ και της προσμέτρησης αυτού στα εισοδήματα του 2017 κ.ο.κ, ώστε να μην επιστρέψουν τα χρήματα πίσω. Νομοθέτηση με ανάλογο σκεπτικό και περιεχόμενο, όπως αυτό της εξαίρεσης των αναδρομικών (50%) της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Παλιότερο άρθρο εδώ

.example_responsive_3 { width: 320px; height: 600px; } @media(min-width: 500px) { .example_responsive_3 { width: 468px; height: 60px; } } @media(min-width: 800px) { .example_responsive_3 { width: 600px; height: 90px; } }
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Χριστόψωμο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Χριστόψωμο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ