2019-12-26 11:48:41
Φωτογραφία για Toyota Mirai: 2.200.000 χλμ. με μηδενικούς ρύπους
Η Toyota, σε συνεργασία με την εταιρία υπηρεσίας ride-pooling CleverShuttle, ξεπέρασε το ορόσημο των δύο εκατομμυρίων χιλιομέτρων εκπέμποντας μηδενικούς ρύπους στην

Γερμανία, χάρη στον στόλο των υδρογονοκίνητων Mirai που χρησιμοποιεί η γερμανική εταιρία.

Ειδικότερα ο στόλος των 45 Mirai της CleverShuttle έχει διανύσει περισσότερα από 2,2 εκατ. χιλιόμετρα τους τελευταίους 24 μήνες μετακινώντας παράλληλα 567.000 επιβάτες. Το κάνει αυτό ενώ καταναλώνει υδρογόνο για να δημιουργήσει ηλεκτρική ενέργεια για τον ηλεκτρικό κινητήρα του και κατά την διαδικασία εκπέμπει μόνο υδρατμούς.

H CleverShuttle είναι η κορυφαία εταιρία υπηρεσιών ride-pooling στην Γερμανία και απευθύνεται σε εκείνη την μερίδα του κοινού που θέλει να μετακινείται έχοντας ως προτεραιότητα την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος με διοξείδιο του άνθρακα κατά την μετακίνησή τους- στην περίπτωση του Mirai μηδενική.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ένα Mirai από τον κινητό τους επιλέγοντας μια συγκεκριμένη διαδρομή και μέσω της ανάλογης εφαρμογής. Ταξιδεύοντας μαζί με άλλους επιβαίνοντες που θέλουν να κινηθούν στην ίδια διαδρομή ή σε κάποιο μέρος της το κόστος μπορεί να χαμηλώσει έως και 40% σε σχέση με τα συμβατικά ταξί.

Η startup εταιρία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 χρησιμοποιώντας αρχικά 20 υρδογονοκίνητα Mirai στο Αμβούργο για να φτάσει ο στόλος σήμερα στα 45 που χρησιμοποιούνται επίσης σε Στουτγάρδη και Μόναχο.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έχουμε βρει τον ιδανικό συνέταιρο με την CleverShuttle για την δική μας τεχνολογία υδρογόνου. Με περισσότερα από 2,2 εκατ. χιλιόμετρα, αυτός ο στόλος Mirai χρησιμοποιείται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο και επιδεικνύει την καινοτόμο, ελκυστική και χωρίς προβλήματα χρήση αυτής της τεχνολογίας. Δεν θα ήμασταν σε θέση να φέρουμε σε επαφή περισσότερους από 500.000 ανθρώπους σε επαφή με αυτή την προηγμένη τεχνολογία ταχύτερα ή με καλύτερο τρόπο από αυτόν”, δήλωσε σχετικά ο Ferry M. M. Franz, διευθυντής της Toyota Motor Europe στην Γερμανία.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ