2020-01-05 11:45:26
Φωτογραφία για Λουκία Παπαδάκη: Θα ήθελα να έπαιζα στο Κόκκινο Ποτάμι
Η ηθοποιός Λουκία Παπαδάκη παραχώρησε συνέντευξη στο TV Έθνος, με αφορμή την παράσταση «Ροζ ταφτάς» στην οποία πρωταγωνιστεί. Μεταξύ άλλων, η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε και για την τηλεόραση του χθες και την εποχή της «Λάμψης» αλλά και για την έλλειψη παιδείας που επικρατεί στις μέρες μας.

Θεατρικά σας βρίσκουμε στην παράσταση «Ροζ ταφτάς» Ναι, στο θέατρο «Μικρό Broadway» μαζί με τους Χάρη Βορκά, Κατερίνα Ροδίτη, Αγησίλαο Σιούνα, Πέννυ Σταθάκη και Ρέα Τουτουνζή. Πρόκειται για μια ελληνική κωμωδία γραμμένη από τον Χάρη Βορκά και έχει να κάνει με το παράλογο της καθημερινότητάς μας, το οποίο εμείς θεωρούμε όλοι φυσιολογικό.

Γιατί θα πρέπει να έρθει κάποιος να δει αυτήν την παράσταση;

Γιατί θα γελάσει πάρα πολύ. Και θα γελάσει αληθινά, γιατί το γέλιο δεν βγαίνει από μια λεξούλα ή μια χαριτομενιά, βγαίνει από τις καταστάσεις και την εγγενή μας τάση να χαιρόμαστε με το πάθος του άλλου.


Πώς βιώσατε την επιτυχία της «Λάμψης»;

Πάρα πολύ φυσιολογικά με πάρα πολλή χαρά. Ηταν πάρα πολύ όμορφο αυτό που έζησα τότε.

Τι θυμάστε από εκείνη την εποχή;

Τα πάντα. Τη χαρά των συνεργασιών με όλους αυτούς τους συναδέλφους που δούλεψα τότε. Ημασταν μια οικογένεια. Από το πρωί έως το βράδυ μαζί. Παράλληλα με τη σειρά έκανα και θέατρο, οπότε δούλευα είκοσι ώρες την ημέρα. Δεν είχα τότε παιδί, ούτε άλλες υποχρεώσεις και είχα ρίξει όλο το βάρος στη δουλειά μου.

Ο κόσμος όταν σας βλέπει στον δρόμο σάς θυμίζει τον ρόλο του Σάντρας;

Φυσικά. Μέχρι σήμερα. Θυμούνται σκηνές από αυτόν τον ρόλο και με επαινούν. Και αυτό είναι μέγιστη επιτυχία. Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ποια είμαι, παρακολουθεί την πορεία μου. Μπορεί να έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, αλλά ο ρόλος της Σάντρας ήταν ένας πολύ έντονος και συνάμα ιδιαίτερος ρόλος.

Εκείνη την περίοδο που ήσασταν πρωταγωνίστρια σάς πίεζαν οι δημοσιογράφοι να μάθουν πράγματα για την προσωπική σας ζωή;

Αυτό δεν το επέτρεψα ποτέ. Ηταν επιλογή μου να μην κρεμάω τη ζωή μου στα μανταλάκια.

Βγάλατε χρήματα από την τηλεόραση;

Ασφαλώς, ήμουν μεταξύ των καλοπληρωμένων ηθοποιών που κάναμε σίριαλ.

Την τηλεόραση του σήμερα πώς τη βλέπετε;

Κάνει επανεκκίνηση. Πρέπει να είναι τυφλός κανείς για να μην το βλέπει. Εχουμε στα χέρια μας ένα πάρα πολύ σπουδαίο Μέσο, εξαιρετικό, δεν το διαχειριζόμαστε όμως καθόλου σωστά. Ούτε ως ενημέρωση, ούτε ως ψυχαγωγία, ούτε ως μυθοπλασία. Σε ό,τι αφορά τη μυθοπλασία δεν βλέπω να υπάρχουν αυθεντικά σενάρια γραμμένα από ελληνικές πένες.

Σε ποια σειρά θα θέλατε να πρωταγωνιστείτε σήμερα;

Μου αρέσει πολύ το «Κόκκινο Ποτάμι», το οποίο είναι μια εξαιρετική δουλειά. Είναι μια πολύ προσεγμένη παραγωγή, το σενάριο βασίζεται σε ένα βιβλίο, πατάει σε ένα θέμα της Ιστορίας μας και θα ήθελα να έπαιζα.

Τι σας ενοχλεί;

Η έλλειψη Παιδείας. Γενικότερης και ειδικότερης. Η παντελής άγνοια ελληνικών. Βαθύτατα με ενοχλεί, με θλίβει, με εξοργίζει. Δεν μπορούμε να έχουμε απαίτηση να κάνουμε κάτι και να πάμε παραπέρα σε οποιονδήποτε τομέα όταν δεν μιλάμε τη γλώσσα μας.

Τι θα θέλατε από το 2020;

Υγεία για μένα και τους αγαπημένους μου. Μπορεί να φαίνεται κλισέ, αλλά δεν φανταζόμαστε πόσο σημαντικό είναι. Επίσης θέλω να διατηρώ το 5χρονο μέσα μου και να κάνω όνειρα που δεν έχουν όρια, ηλικία και χρονικούς περιορισμούς.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ